Japoniško sodo projektavimui, įrengimui, priežiūrai ir edukacinei bei komercinei veiklai didžiąja dalimi bus naudojamos vieno iš steigėjų įmonės „Tokvila“ skiriamos lėšos bei pritraukiamos Europos Sąjungos ir mūsų šalies finansinės paramos bei privačių investuotojų lėšos. Savivaldybė kaip steigiamos viešosios įstaigos dalininke ir į šios įstaigos steigimą investavo vieno lito įmoką iš Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto lėšų.

Parko įrengimas planuojamas prie Geležinio Vilko ir Lvovo gatvių sankryžos. Numatyto parko centre bus tvenkinys, kuris jau toje vietoje yra. Taip pat parke numatyta įrengti krioklį, tradiciškų japoniškų arbatos namų bei renginiams skirtą erdvę. Anot parko dizaino rengėjo Shiro Nakane, parkas skatins lietuviškos ir japoniškos kultūros bei renginių, meno, darbo ir laisvalaikio sintezę.

Parke numatoma iki 200 tūkst. lankytojų per metus. Parkas taip pat sukurtų daugiau nei 15 darbo vietų.

Taip pat yra rengiama iniciatyva, kur rėmėjai galėtų nupirkti/ dovanoti medžių parkui, prie kurių atsirastų jų vardų lentelės. Manoma, kad kas dieną parke galėtų apsilankyti apie 500 žmonių, o festivalio arba renginio metu parke galėtų sutilpti nuo 1 iki 1.5 tūkst. žmonių. Projektą ketinama baigti per trejus metus.

Šiuo projektu bus kuriamas naujos kokybės kultūrinio kraštovaizdžio objektas, praplėsiantis miesto gyventojų ir svečių turiningo poilsio ir pažinimo galimybes. Japoniško sodo atsiradimas prisidės prie dešiniojo Neries kranto ir Konstitucijos prospekto kvartalo ekonominio lygio kėlimo, investicijų pritraukimo, kas leis sutaupyti planuojant kvartalo vystymo lėšas.

2016 metų rudenį Lietuvoje vyks pasaulinis "Bonsai" kongresas, tad tikimasi pagrindinius sodo darbus pabaigti iki to.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)