Kovodamas su užgriuvusiais sunkumais, PSA atleidžia 8 tūkst. darbuotojų ir uždaro savo Aulnay gamyklą netoli Paryžiaus. Pasak šaltinių, automobilių gamintojui gali tekti pritraukti lėšų parduodant akcijas, nes dėl silpnos Europos rinkos jis patiria didelių nuostolių.

„General Motors“ priklauso 7% PSA akcijų. Vasarį amerikiečių automobilių gamintojas sudarė plataus masto aljansą su Prancūzijos partneriu. „General Motors“ jau nurašė maždaug pusę 423 mln. dolerių (1,1 mlrd. Lt) siekiančios investicijos į PSA. Pasak D.Akersono, viena iš aljanso sudarymo prielaidų buvo siekimas išspręsti „General Motors“ problemas, jie to ėmėsi ir jau daro pažangą. Tuo tarpu PSA turi spręsti savo problemas. „General Motors“ finansų vadovas Danas Ammannas vasarį teigė, jog JAV automobilių gamintojas neplanuoja daugiau investuoti į PSA.

Automobilių gamintojai smarkiai nukentėjo dėl Europą ištikusio ekonominio nuosmukio. „General Motors“ atstovai tikisi, jog iki dešimtmečio vidurio kompanija Europoje vėl ims dirbti pelningai.