Animuoti plastikiniai žaislai tokie kaip Kaubojus, Indėnas ir Arklys irgi gali turėti problemų. Kaubojus ir Indėnas nusprendžia pasveikinti Arklį gimtadienio progą pastatydami kepsninę. Tačiau vietoj 50 reikalingų plytų jie užsisako 50 milijoną plytų ir.. sugriauna Arklio namą. Čia jų kelionė ir prasideda, kai jie pradeda ieškoti Žemės centro ir atranda paralelinę povandeninę visatą.

Filmas išleistas 2009 metais, o pati gamyba truko 260 dienų, be abejo, kūrybinei komandai nereikėjo išeiti iš studijos patalpų, nes vietoj įmantrių lokacijų ar aktorių, jie naudojo plastiliną ir per visą filmavimą panaudojo apie 1500 plastikinių figūrėlių.

Miestas originaliai gimė Belgijos televizijos seriale, rodytame 2000 metais. Deja, šis miestas ilgai neužsibuvo ir gyvavo tik vieną sezoną su 20 serijų, bet buvo parodytas tarptautiniu mastu, per tokius kanalus kaip „Nickelodeon“ ir sulaukęs pakankamai teigiamus įvertinimus.

Renesansas filme nusisekė, ir net labai. Absurdo siurrealistinė nuotykių komedija. Kur yra visokio plauko absurdo, nuo romantinės, iki kelionių žanro, iki visiems žinomo Čarlio Čaplino absurdinių situacijų. Koks amžiaus cenzas? Jo nėra. Vaikams bus smagu iš tų paprastų situacijų, vyresniems – rimtesnės temos, kurios yra po absurdiškumo kaukėmis.

Dauguma kritikų filmą įvertino kaip „vienas originaliausių 2009 metų filmų“ ir tai yra tiesa. Jis pasižymį ne tik žanro įvairovę, bet ir charakterių įvairiapusiškumu, per tokius netikėtus personažus kaip Indėnas ar Arklys. Viskas čia siurrelistiška : gyvūnai, situacijos, išskyrus vieną – siekiai. Arklys irgi nori būti mylimas, draugai Kaubojus ir Indėnas rūpinasi draugu.

Tai ne Avataras, pamirškite apie biudžetą, čia svarbiausia kūrėjų kūrybiškumas ir istorija. Kartas nuo karto net klausinėsite nieko nesupratę  „kur aš ir kas čia vyksta“? Bet kam tai rūpi? Filmas chaotiškas, bet toks jis turi būti, toks tas „Miestelis pavadinimu Panika“

Režisieriai : Stephane Aubier, Vincent Patar

Trukmė : 75 minutės

Išleidimo metai : 2009 m.

Žanrai : Animacija; Nuotykių; Komedija