Provincijoje veiklą pradeda vis daugiau nekilnojamojo turto agentūrų ir statybos bendrovių, dygsta nauji viešbučiai, restoranai, naktiniai klubai, parduotuvės, steigiama vis daugiau verslų, priklausančių Rusijos piliečiams. Tokiose regiono miesteliuose ir kaimeliuose kaip Torevjecha, Benidormas, Kalpė ar Altėja atvykėliai iš Rusijos tampa dominuojančia gyventojų dalimi.

Alikantės prekybos, pramonės ir laivybos rūmų atstovas Jacobas Andrey pareiškė, jog regionas šiuo metu „daugeliu atveju gyvena iš rusų eurų“.

„Vien Alikantėje pagamintų žaislų vaikams rusai praeitais metais nupirko už 30 mln. eurų (103 mln. Lt)“, - teigia J. Andrey. Anot atstovo, Rusijos piliečiai kiekvienais metais vis daugiau investuoja ir į pagrindinę Alikantės ir visos Ispanijos ekonomikos sritį – vasaros poilsio sritį.

Kalbant apie Alikantės ir Kipro palyginimą, tokia paralelė susijusi su faktu, jog per pastaruosius dvejus metus į Alikantės bankus būtent iš Kipro atkeliavo apie 5 mlrd. rusiškų eurų (17,26 mlrd. Lt).

Vis svarbesnis vaidmuo regiono ekonomikoje tenka ir nekilnojamąjį turtą perkantiems rusams – jie noriai įsigyja butus ir kotedžus. Tokią informaciją suteikė Alikantės nekilnojamojo turto agentų asociacijos atstovas Juanas Jose Diazas. Atstovo turimais duomenimis, kalbant apie būsto įsigijimą, „rusai iš visų užsieniečių šiuo klausimu užima pirmąją vietą, jie gana smarkiai lenkia anglus, vokiečius ir kitus Vakarų Europos gyventojus“.

2012 metais rusams atiteko 3,5 tūkst. butų ir kotedžų, kurių vidutinė kaina siekė 202 tūkst. eurų už vieną (697 tūkst. Lt). Šiais metais, remiantis asociacijos prognozėmis, nekilnojamojo turto sandorių skaičius ūgtels mažiausiai 20 proc.

„Rusų pirkiniai nekilnojamojo turto srityje mums labai svarbūs, nes jie tikra paspirtis visai regiono ekonomikai“, - teigia J. Andrey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)