Bendrovės „Mantinga“ sumuštiniais bei bandelėmis vaišinsis pirmininkavimo savanoriai, oro uoste pasitiksiantys į renginius atvyksiančius svečius, ir spaudos centruose dirbsiantys žurnalistai. Pyragaičiais bus vaišinama susitikimų ir konferencijų pertraukų metu.

Praeitą savaitę paramos sutartis su URM pasirašė ir pirmininkavimo ES Tarybai partnerėmis tapo dar dvi bendrovės: „Lietuviškas midus“ ir „Rūta“. Jų gaminama produkcija – gaiviaisiais gėrimais bei saldumynais – bus vaišinami pirmininkavimo savanoriai ir žurnalistai.

„Pirmininkavimo metu svarbūs bus ne tik susitikimų dalyviai, bet ir savanoriai bei žurnalistai. Džiaugiamės, kad juos vaišins bendrovės, ką tik tapusios oficialiomis Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai partnerėmis, - sakė Užsienio reikalų ministerijos Pirmininkavimo ES Tarybai departamento vadovas Julius Pranevičius.

Tautinio paveldo sertifikatais įvertintus produktus gaminanti bendrovė „Lietuviškas midus“ pirmininkavimo metu neatlygintinai tieks gazuotus ir negazuotus gaiviuosius gėrimus „Stakliškių“. Šiais gėrimais galės pasivaišinti spaudos centruose dirbsiantys žurnalistai.

Konditerijos įmonė „Rūta“, šiemet švenčianti 100-to metų įkūrimo jubiliejų, visą pusmetį neatlygintinai tieks įvairių rūšių šokoladinius saldainius ir vaisius šokolade. Šiais saldumynais bus vaišinami apie pirmininkavimo susitikimus informuosiantys žurnalistai bei į aukščiausio lygio susitikimus atvyksiantys ES pareigūnai.

Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai partnerėmis jau yra tapusios 16 bendrovių, parama labai įvairi – maisto produktai ir gėrimai, degalai, automobiliai, fizinės apsaugos, IT ir transportavimo paslaugos. Bendra paramos vertė – daugiau nei 2 mln. lt.