Kaip rašo „Lietuvos žinios”, gali paaiškėti, kad dalį jų teks grąžinti bei papildomai sumokėti priskaičiuotus delspinigius.

Dienraštis aprašo skaitytojo, kuris VMI pateikė nekoreguotą preliminarią gyventojų pajamų deklaraciją, istoriją.

Pasikliaudamas VMI skaičiavimais, jis nesiaiškino, kodėl anksčiau už vaikus negaudavęs metinio papildomo neapmokestinamojo pajamų dydžio (MPNPD) šiemet deklaracijoje išvydo jam pritaikytą MPNPD.

Deklaraciją gyventojas pateikė balandžio 26 dieną, o gegužės 15 dieną VMI jam pervedė 991 lito dydžio permoką. Vis dėlto birželio 20 dieną VMI atsiuntė pranešimą, kad deklaracija klaidinga. VMI nurodė, kad vietoj 991 lito A.J. priklauso 542 litai, taigi jis turi padengti susidariusį skirtumą. Maža to – nuo gegužės 3 d. už skirtumą jam ėmė kapsėti delspinigiai.

VMI atstovas Darius Buta teigia, kad inspekcija preliminarias deklaracijas suformuoja pagal turimus duomenis, tačiau negali pateikti informacijos, kuria nedisponuoja, pavyzdžiui, teismų sprendimų apie vaikų globą ir pan.

„Elektroninio deklaravimo sistemoje mokėtojui paaiškinta, kad jis pats privalo peržiūrėti pateiktus duomenis, įvertinti juos pagal savo turimą informaciją ir tik tada pateikti deklaraciją. Už duomenų pateikimą atsako mokesčių mokėtojas“, - sakė D. Buta

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)