Reikės:

150 g sausainių;
100 g sviesto;
350 g varškės;
100 g cukraus;
1 pakelio vanilinio cukraus;
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės;
10 g želatinos;
200 ml plaktos grietinėlės;
400 g braškių;
Žiupsnelio druskos;

Papuošimui:

plaktos grietinėlės ir braškių.

Paruošimas:

Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su minkštu sviestu. Šia mase išklokite kepimo popieriumi padengtą kepimo formą ir dėkite į šaldytuvą.

Paruoškite kremą. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Pagal instrukciją ištirpdykite želatiną.

Sudėkite į varškę tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, viską išmaišykite. Maišant supilkite ištirpintą želatiną.

Supilkite grietinėlę į varškės kremą ir išmaišykite.

Pusę kremo sukrėskite ant sausainių pagrindo. Ant kremo išdėliokite supjaustytas braškes. Sukrėskite likusį kremą. Dėkite tortą į šaldytuvą 6 – 8 val.

Papuoškite tortą plakta grietinėle ir braškėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją