„Verslo idėja kilo dirbant Jungtinėje Karalystėje. Tokios paslaugos ten yra labai populiarios ir yra daugybė įmonių, teikiančių šią paslaugą. Kai kurios finansų sektoriaus įmonės Londone netgi turi masažistą savo įmonės patalpose, kuris dirba visą darbo dieną, o darbuotojai užsiregistravę gali naudotis jo paslaugomis be apribojimų“, - pasakoja vienas iš įmonės „Corporate SPA“ įkūrėjų Vilniaus universiteto ekonomikos bakalauras Vytenis Šuklys.

Šiuo metu ir finansų direktoriumi užsienio kapitalo įmonių grupėje dirbantis 29-erių metų verslininkas priduria, jog Jungtinėje Karalystėje taip pat dirbo finansų srityje ir šią paslaugą išbandė.

„Naudojomės šia paslauga – pats ją išbandžiau ir likau labai patenkintas ne tik dėl masažo, bet ir todėl, kad profesionalūs masažuotojai gali patarti, kaip išvengti nugaros skausmų, kaip su jais kovoti, jei jų išvengti nepavyksta. Grįžus į Lietuvą su draugu nusprendėme, kad reikia pasiūlyti šią paslaugą“, - dėsto V. Šuklys.

Antrasis įmonės įkūrėjas yra 30 metų Lietuvos kūno kultūros akademijos ir JAV menų Lindenvudo universiteto bakalauras Saulius Matikonis, šiuo metu dirbantis privačių lėktuvų interjero projektų vadovu.

Veiklos ėmėsi šiemet

Pernai pradėję dirbti su iš užsienio atsivežta idėja, jaunuoliai realaus verslo ėmėsi šiemet, o įmonę jau sudaro 5 žmonės: du masažistai, pardavimų vadovas ir abu verslo partneriai.

„Veikla tik įsibėgėja, tad apie vidutinius klientų srautus sunku kalbėti, - paklaustas, kiek įmonių naudojosi jų paslaugomis, sako V. Šuklys. - Įmonių dydis bei išmasažuotų žmonių kiekis taip pat skiriasi, tačiau galiu pasakyti, kad didžiau
Vytenis Šuklys
sias užsakymas buvo išmasažuoti 70 žmonių, tad masažistai plušo dvi dienas.“

Anot jo, paslaugos užsakovai dažniausiai yra įmonės, įsikūrusios biuruose, o galimybe užsakyti masažą darbuotojams labiausiai domisi finansų sektoriaus ir užsienio kapitalo bendrovės. Tačiau jaunieji verslininkai neslepia, kad išgirdę apie tokią paslaugą potencialūs užsakovai neretai nustemba.

„Iš tikrųjų, reakcijų yra tikrai įvairių. Visiškai neigiamos reakcijos į siūlomą paslaugą neteko sulaukti, tačiau dažnai pasitaiko, kad įmonių vadovai nelabai žino, kad tokia paslauga egzistuoja ir kad ją galima teikti įmonės patalpose. Dažnai darbdaviai baiminasi dėl pačio proceso, kad jis negali būti visavertis darbinėje aplinkoje, tačiau apibūdinus paslaugą dvejonės išsisklaido, - šypteli pašnekovas ir priduria, kad įmonė teikia rankų, pečių juostos, nugaros ir galvos masažus.

Mobilių paslaugų teikėjai sako, jog įmonei atsisakius siūlomų paslaugų, dažniausiai verslo įkūrėjus kitų įmonių vadovai pasveikina su įdomia verslo idėja. Tačiau V.Šuklys atvirauja, kad artimieji verslo idėją sutiko pakankamai atsargiai, bet tai nesutrukdė imtis veiklos.

„Verslo idėja buvo sutikta labai įvairiai. Tėvai, žinoma, abejojo, nes nėra susidūrę su moderniu, šiuolaikišku verslo pasauliu. Draugams idėja pasirodė įdomi, tačiau jie abejojo, ar Lietuvos verslas jau yra „užaugęs“, kad tokia investicija į darbuotoją jam atrodytų priimtina“, - pasakojo V. Šuklys.

Jaunieji verslininkai nurodo, kad savo paslaugas siūlo ne tik įmonių darbuotojams, bet ir įvairių renginių organizatoriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)