Sekmadienį vykusių lenktynių metu sprogo ne viena padanga. Po varžybų finišo imta nerimauti dėl tokių nepatvarių „Pirelli“ padangų ir jų keliamos grėsmės pilotų saugumui. Būtent dėl šios priežasties kai kurių ekipų vadovai siūlo vietoj jaunųjų pilotų treniruočių surengti padangų bandymus, kurių metų būtų stengiamasi padėti „Pirelli“ išspręsti jos produkcijos problemas.

„Kad tai išspręstume turime dirbti visi kartu“, – sakė „Ferrari“ komandos vadovas Stefano Domenicali.

„Turiu idėją, kurią reikia aptarti per artimiausias porą dienų. Silverstoune turės vykti jaunųjų pilotų bandymai. Ši trasa yra itin reikli padangoms. Kartu su „Pirelli“ galėtume padirbėti ir išspręsti kilusias problemas. Tačiau bandymuose turėtų dalyvauti mūsų pagrindiniai pilotai, kadangi jiems tai taip pat svarbi problema“.

„Iš komandos pusės mes esame pasiruošę padėti rasti šios problemos sprendimo būdą. Tai būtų naudinga mums visiems“.

Idėjai, jog turi būti surengti padangų bandymai pritaria ir „Red Bull“ komandos vadovas Christianas Horneris.

„Po kelių savaičių čia turėtų vykti bandymai. Jie skirti jauniems pilotams. Galbūt juose vis dėlto turėtų dalyvauti pagrindiniai lenktynininkai arba pilotai bandytojai, kurių atsiliepimai apie padangas būtų vertingesni“, – kalbėjo C. Horneris.

McLaren“ vadovo Martino Whitmarsho teigimu, veiksmų siekiant išspręsti problemas reikia imtis nedelsiant.

„Manau, kad tam jau per vėlu. Apie tai jau buvo kalbėta anksčiau. Galima būtų tiesiog naudoti praėjusių metų padangas. Manau, jog dabar tai būtų teisingas sprendimas“, – pasakojo M. Whitmarshas.

F-1 lenktynių direktorius Charlie Whitingas pripažino, kad yra tokia galimybė, jog bus atsisakyta jaunųjų pilotų treniruočių ir vietoj jų bus surengti padangų bandymai.