Varžyboms įpusėjus ir sportininkams iškopus į ketvirtfinalius, ėmė aiškėti tendencija, jog šįkart Lietuvos atstovai geriau pasiruošę kautis dėl aukščiausių pozicijų. Tomas Puodžiūnas (KN klubas, Vilnius) susitiko su pajėgiausia Latvijos atstove Anna Prisjazniuka, susitikimo rezultatas 3:1.Tomas šventė pergalę ir iškovojo teisę kautis pusfinalyje. Vilius Jakaitis (KN klubas, Vilnius) „sukirto“ lazdas su šių metų Lietuvos čempionu Simonu Dragūnu (KN klubas, Vilnius). Įtemptoje ir permainingoje kovoje Vilius išplėšė pergalę rezultatu 3:2. Kita ketvirtfinalio pora - Latvijos atstovų duetas, Peteris Ermansons ir Radion Judin. Rezultatu 3:0 jaunasis Radionas iškovojo pergalę. Paskutinė ketvirtfinalio pora - Sergėjus Korolkovas (KN klubas, Kaunas) susitiko su Mindaugu Maisiejumi (KN klubas, Vilnius), pastarasis laimėjo rezultatu 3:0.

Pirmame pusfinalyje susitiko bendraklubiai Lietuvos atstovai Tomas ir Vilius Jakaitis, fortūna šį karta buvo palankesnė Baltijos Snukerio lygos reitingo lyderiui Tomui Puodžiūnui, jis ir šventė pergalę rezultatu 3:1. Antrasis pusfinalis suvedė Mindaugą Maisiejų su jaunuoju Latvijos sportininku Radionu Judinu. Puikiai pasirengęs Mindaugas iškovojo įtikinamą pergalę 3:0.

Neįtikėtina, tačiau finalas sukvietė į kovą stoti du vieno klubo atstovus. Finalinės kovos įtampa tvyrojo jau nuo pirmų mačo minučių. Taktinėje kovoje pirmą freimą laimėjo Tomas ir ėmė diktuoti tolimesnį susitikimo tempą. Šaltakraujis Mindaugas sugebėjo palenkti susitikimo eigą į sau naudingą pusę, rezultatas 1:2 Mindaugo naudai. Supratęs, kad susitikimą gali lemti bet kuris Mindaugo smūgis, Tomas mobilizavosi ir panaudojo visą savo gebėjimų „arsenalą“ - netrukus rezultatas tapo lygus 2:2. Lemiamą kovą ir toliau kontroliavo Tomas ir susikūręs taškų pranašumą privertė Mindaugą pripažinti Tomo persvarą. Rezultatu 3:2 Tomas iškovojo taip trokštamą didžiąją taurę ir pirmą vietą.

Paklaustas kas gi lėmė tokį sėkmingą Tomo pasirodymą turnyre, atsakė:
„Visų pirma prie pergalės prisidėjo atkaklus darbas treniruočių metu, bei siekis užsitikrinti Pabaltijo lyderio poziciją, kitą sėkmės paslaptis ta, jog mūsų klube daug laiko skiriame sportinės literatūros skaitymui, informaciją analizuojame ir pritaikome praktikoje tai kelia ne tik mano, bet ir visų mūsų klubo kolegų bendrą lygi. Šiuo momentu jau matau, kad jis yra bene aukščiausias visame Pabaltyje. Labai džiaugiuosi dėl savo pergalės. Tikiuosi nugalėti ir finaliniame Baltijos Snukerio lygos etape, kuris įvyks Vilniuje 2013 m. lapkričio 2 d.“, - sakė nugalėtojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)