8 porcijos

Produktai:

150 g miltų,
1/2 šaukštelio druskos,
100 g kukurūzų kruopų,
65 g tarkuoto čederio,
50 g džiovintų pomidorų aliejuje (aliejų nupilkite, o pomidorus smulkiai supjaustykite),
2 šaukštai smulkintų bazilikų,
1 išplaktas kiaušinis,
300 ml pieno,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
sviesto,
šiek tiek aliejaus formelėms patepti.

Kaip gaminti:

1. Patepkite aliejumi 8 formeles keksiukams. Į miltus suberkite kukurūzų kruopas, 50 sūrio, pomidorus ir bazilikus. Centre padarykite įdubimą.

2. Kiaušinį išplakite su pienu ir alyvuogių aliejumi, supilkite į įdubimą miltuose ir išmaišykite. Tešla turi būti su gumulėliais.

3. Išdėliokite tešlą į formeles ir apibarstykite likusiu sūriu. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 20 – 25 min., kol keksiukai pakils ir paskrus. Palikite 5 min. formelėse, paskui išimkite ir palikite atvėsti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)