Specialiai perdarytų automobilių gale, už vairuotojo, įrengta viena vieta konvojui ir penkios vietos sulaikytiesiems. Specialios spynos, vietos antrankiams prirakinti, papildomi įkraunami žibintai ir kita įranga atitinka sudėtingų policijos darbo sąlygų reikalavimus.

Kaip teigia Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis, naujieji „Fiat Ducato“ bus naudojami konvojavimo funkcijoms vykdyti. Jie bus perduoti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskričių vyriausiesiems policijos komisariatams.

Pasak „Autobrava“ vadovo Renaldo Gineikos, „Fiat Ducato“ automobilius vis dažniau įsigyja ne tik privatūs asmenys, bet ir verslo ar valstybinės institucijos. Nuo 2007 m. iki šių metų birželio mėnesio klientai Lietuvoje įsigijo 840 „Fiat Ducato“ automobilių.

Latvijoje policija taip pat naudojasi „Fiat“ automobiliais – 2009 m. kaimyninės šalies policija iš „Fiat“ atstovo įsigijo 40 „Fiat Panda 4x4“ modelio automobilių, o pernai – dar 40 specialiai pagamintų naujų „Fiat Doblo“.

Europos Sąjungos (ES) Išorės sienų programos lėšomis iš įgaliotosios „Fiat“ atstovės Baltijos šalyse UAB „Autobrava“ įsigytų automobilių vertė siekia 358,49 tūkst. Lt.

Policijos Fiat Ducato automobiliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)