— Kuo šiuo metu užsiimate?

Šiuo metu esu ypatingos veiklos sukūryje, kuris mano gyvenime dar nebuvo toks intensyvus. Toks jausmas, kad lėktuvu keliauju dažniau, nei išeinu kur nors pėsčias. Liepos pirmąją išeina mano tarptautinis debiutinis albumas pavadinimu „Martynas“, kuriame akordeonas atsiskleidžia įvairiausiomis spalvomis: nuo Bacho iki Lady Gagos. Tad šiuo metu daug koncertuoju bei dalyvauju įvairiose radijo bei TV laidose Jungtinėje Karalystėje. Liepos pirmąją dieną pasirodau žymioje BBC Breakfast TV laidoje.

— Kur dažniausiai tenka groti akordeonu?

Mano koncertinė geografija yra gana įdomi. Vien Londone tiek įvairovės. Vieną dieną aš pasirodau su sudėtinga klasikine programa Wigmore hall, kita diena Royal Festival Hall, vėliau klausytojai mane gali išgirsti žymiajame jazz klube Ronnie Scotts, kuriame tapau reguliariu atlikėju. Kartkartėmis aš groju tiesiog ten kur papuola, kai pvz., neseniai teko groti piknike prie Hampton Court rūmų.

— Ar įsivaizduojate savo gyvenimą be muzikos?

Vaikystėje turėjau svajonę vairuoti autobusą. Vairavimas ir automobiliai ir dabar man yra labai įdomi sfera, bet net pavairuoti nebėra kada... O savo gyvenimo dabar be muzikos neįsivaizduoju.

— Gal planuojate koncertinį turą po Lietuvą?

Lietuvoje koncertinis turas neplanuojamas. Tačiau rugpjūčio mėnesį būsiu grįžęs ir pristatysiu labai įdomią ir kontraversišką akordeono muzikos savaitę, kuri yra Kristupo vasaros festivalio dalis. Tad visus rugpjūčio 23-30 kviečiu dalyvauti įspūdingoje mūsų programoje, kurioje skambės nuo šiuolaikinės ir klasikinės muzikos akordeonui iki žymio popmuzikos hitu aranžuočių, ir net Čaikovskio simfoninės muzikos interpretacijų, atliekamų 8 akordeonistų.

— Kokias galimybes jums atvėrė kontraktas su viena Didžiosios Britanijos įrašų kompanija?

Nuo šių metų pradžios mano gyvenimas įgavo naują pagreitį. Pasirašyta sutartis su Decca Classics atvėrė visas įmanoma duris, nors tai nereiškia, kad dabar mano gyvenimas tapo labai lengvas. Anaiptol, atsirado tiek veiklos, kuri dažnai vos telpa į mano tvarkaraštį, kad daros sunku viską suspėti. Bet tai be galo veža ir tikiu, kad visa tai lydi į įdomią ateitį.

— Koks jūsų hobis be muzikos, žinoma?

Karts nuo karto užsiimu rašymu, kartais poezija, kartais proza arba publicistika, kartais imu ir sukuriu dainą ar parašau muzikinį kūrinį. Dažnai pomėgiams nelieka laiko.

— Ar turite antrąją pusę?

Ne.

— Gal buvo kok įdomus įvykis nutikęs su gerbėjomis?

Nesu labai didelio mąsto įžymybė, kad nutiktų kažkas labai ypatingo ir pribloškiančio. O visokių įdomių istorijų, praskaidrinančių nuotaiką, pasitaiko kone kasdien.

— Gal planuojate dalyvauti kokiame nors projekte?

Mano dabartinis projektas yra mano paties karjera, koncertai ir albumas. Esu visada labai atviras pasiūlymams, bet tam dažniausiai nėra laiko.

— Kokie jūsų planai rudeniui?

Ruduo laukia labai įdomus. Šiuo metu mano albumas išleidžiamas Jungtinėje Karalystėje, nuo rugsėjo jis pasieks Vokietiją, o vėliau — Azijos šalis. Teks daug keliauti pristatant albumą ir koncertuojant. Žiemą, atrodo laukia įdomių pasirodymų Lietuvoje, bet tegul tai dar lieka paslaptyje.

— Ko galėtumėte palinkėti skaitytojams?

Linkiu gražios lietuviškos vasaros (kurios aš pats taip išssilgstu) ir kuo daugiau šypsenos. Visus kviečiu dalvauti akordeono muzikos savaitėje rugpjūčio pabaigoje. Iki pasimatymo!