Įplyšusį nagą teko nukirpti. O taip rūpestingai ir ilgai atauginėjau!.. Turėjau visus aplyginti, kad tas vienas taip nekristų į akis. Tačiau kad tik tokios bėdos būtų...

Žinome, kad mažytis nago baltymėlis gali mūsų dieną apjuodinti - nuplėšti kaip laivui bures pasitikėjimą savimi, jausmą, kad tikrai puikiai atrodom.

Panašiai yra ir su kojomis. Kad avėdama basutes jaustumeisi gerai, turi pasidaryti pedikiūrą. Graži ir sveika išvaizda nebūtinai turi būti pagražinta nagų dailinimo tendencijomis ir supermadingomis spalvomis. Užteks esminių žingsnių.

Pagrindinės pedikiūro taisyklės:

* Jeigu nagai lakuoti, nuvalykite juos specialia priemone.
* Paruoškite pėdoms šiltą vonelę, į kurią galite įberti aromatinės druskos, įlašinti arbatmedžio aliejaus (geras antiseptikas) arba mėtų aliejaus (šalina nuovargį). Parduotuvėse galite rasti ir specialių priemonių, kurios turi šio efekto, juolab, kad šios dar ir minkština odą.
* Suragėjusią odą siūlau šalinti pemza (specialia kempine) ar tam skirta trintuve, tačiau brūžinti sausas, o ne šlapias pėdas. O po to palaikykite jas vonelėje 5-10 minučių.
* Kruopščiai nusausinkite.
* Užtepkite specialios priemonės ant nago odelės ir atstumkite ją į kraštus.
* Pakirpkite nagus. Nesistenkite apvalinti, kirpkite tiesiai. Pasidarbuokite dilde, kad palygintumėte kraštus.
* Patepkite kojų pirštus dezinfekuojančia priemone - taip nepateks infekcija.
* Tada nagus lakuokite lako pagrindu. Leiskite nudžiūti (apie 30 min.).
* Sukamaisiais judesiais patepkite drėkinamuoju kremu, leiskite jam įsigerti. Kai kada galima ir atvirkščiai - kremas, o paskui lakas. Tik tada būtinai nagus dar reikės nušluostyti popierine servetėle - ant riebalų lakas blogai pasidengs.

Galimos pedikiūro namuose klaidos:

1. Vandenį į vonelę pilkite ne karštą - užteks šilto. Jūs ne kosulį vejate, o mėginate padailinti kojas.

2. Nagus ir tarpupirščius nusausinkite ne braukdamos, o spausdamos servetėlę (rankšluostį). Nėra reikalo taip odą brūžinti.

3. Odelę atstumkite, kol ji minkšta, o štai nagus karpykite ir dilde dailinkite, kai bus sausi, kieti.

4. Naudokite tik savo priemones: žirklutes, lazdelę kutikulei, pemzą, dildę. Naudokite kokybiškas ir geros būklės priemones, pirktas specializuotose parduotuvėse.

5. Jokiu būdu nekarpykite nuospaudų. Pemza ir gomažas (specialus šveitiklis) gali panaikinti nedideles ir naujas nuospaudas, jei kasdien dailinsite kojų odą. O senas nuospaudas geriau patikėti specialistams grožio salonuose. Daugiausia, ką galite padaryti namuose, tai naudoti specialius pleistrus arba kremus. Taip pat stenkitės avėti ne tokią ankštą avalynę - taip sumažinsite nuospaudų tikimybę.

6. Dar svarbus momentas - nenukirpkite (nenupjaustykite) odelės aplink nagą. Ją reikia tik suminkštinti ir atstumti lazdele. Jei odeles karpysite, gali pakliūti injekcija, be to, ataugs dar storesnis kutikulės sluoksnis.

7. Nagus kirpkite tik tiesiai, neapvalinkite ir nekarpykite kampučių - kitaip nagai įaugs. Būtent dėl šios priežasties nepatartina nagų kirpti itin trumpai, arti odos. Taip pat nagai gali įaugti dėl ankštos avalynės.

8. Po pedikiūro nerekomenduojama iš karto eiti į lauką. Net jeigu nagų nelakavote. O jeigu lakavote, tai palaukite bent 1-2 val.

Dar keli patarimai:

* Odą suminkština ir citrinų sultys. Tiesiog šio vaisiaus skiltelėmis ištepkite pėdas, palaikykite kelias minutes, o paskui pėdas merkite į vonelę.

* Pėdoms itin naudingos žydrojo molio kaukės. Molį užpilkite filtruotu (bet neverdančiu!) vandeniu, kad apsemtų miltelius, išmaišykite medine arba plastmasine mentele. Tepkite košelę ant pėdų (pasidarykite ryškius kaliošus), laikykite, kol molis išdžius, o paskui nuplaukite šiltu vandeniu. Pėdas patepkite maitinamuoju kremu.

Parengta pagal Stylehive

Shutterstock nuotr.