Po Danijos – Švedija (28 proc. brangesnis pragyvenimas) ir Suomija (24 proc.), informuoja newsru.com. Pigiausia gyventi Bulgarijoje – joje kainos 51,1 proc. mažesnės už vidutines ES kainas.

Brangiausia Europos valstybė už ES ribų yra Norvegija (59,2 proc. didesnės už vidutines kainos) ir Šveicarija (58 proc.), pigiausios – Albanija ir Makedonija. Tokius duomenis pateikia Federalinis statistikos biuras Vokietijoje.

Vokiečių statistikos specialistai rėmėsi ES Statistikos valdybos „Eurostat“ duomenimis, paviešintais prieš savaitę.
Kainas Vokietijoje galima laikyti aukso viduriu ES – jos artimiausios statistiniam vidurkiui, o vartotojo krepšelis tik 1,8 proc. brangesnis už vidutinišką europietišką.

Valgyti geriausia Lenkijoje

„Eurostat“ duomenimis, pigiausia valgyti – Lenkijoje. Čia apsilankymas prekybos centre, mėsinėje ir kepykloje kainuoja 61 proc. vidutinio europietiško rodiklio. Gana nebrangiai maistas ir nealkoholiniai gėrimai kainuoja ir kitose Rytų Europos šalyse – Rumunijoje (67 proc.), Bulgarijoje (68 proc.) ir Lietuvoje (77 proc. europinio vidurkio).
Brangiausių valstybių sąraše ir vėl pirmauja Danija bei Švedija (143 proc. ir 124 proc.), taip pat Austrija (120 proc.).

Gana brangus maistas ir nealkoholiniai gėrimai Vokietijoje – 6 proc. daugiau Europos vidurkio. Ypač brangi Vokietijoje mėsa – 128 proc. vidurkio.

Užtai alkoholio kainos Vokietijoje – vienos mažiausių Europoje, vokiečiai už jį moka 82 proc. vidutinio ES lygio. Vynas ir stiprieji alkoholiniai gėrimai dar pigesni tik trijose šalyse: Vengrijoje (79 proc.), Rumunijoje (75 proc.) ir Bulgarijoje (67 proc.).

Suomijoje alkoholis dvigubai brangesnis nei Vokietijoje – 175 proc. nuo ES vidurkio. Taip pat brangus alkoholis Airijoje (162 proc.), Švedijoje (161 proc.) ir Didžiojoje Britanijoje (143 proc.).

Patys brangiausi Europoje alkoholiniai gėrimai – ES nepriklausančiai Norvegijai, čia už juos tenka mokėti 288 proc. nuo europietiško vidurkio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)