Konkrečiai kalbama apie prižiūrėtojų veiksmus, kuriuos jie patys ir nufilmavo. Jauni žmonės, kurių amžius, kaip spėjama, siekia apie 19-22 metus, apsimiegojusius vaikus ant čiužinių išvilkdavo į koridorių arba miegančius auklėtinius tiesiog pernešdavo į kitas patalpas.

Sadistinių polinkių turintys jaunuoliai iki ašarų juokdavosi, kai pabudę vaikai susivokdavo esantys ne savo palatoje. Mažamečiai susirinkdavo patalus ir eidavo ieškoti savo lovos. Ir tai buvo ne vienintelė beširdžių prižiūrėtojų pramoga. Vieną vaiką kartu su patalais jie pernešė į vonią ir apipylė šaltu vandeniu. Kitas vaikas jaunuolių buvo per miegus susuktas į čiužinį – mažametis buvo ką tik pakirdęs iš miegų, tad pasipriešinti ir ištrūkti negalėjo.

Vaizdo įrašas iš sanatorijoje dirbančių auklėtojų gyvenimo buvo patalpintas internete. Nors vaikai šaukė bei bandė priešintis juos prižiūrėjusiems jaunuoliams, prižiūrėtojus tai tik dar labiau linksmino.

Internete pasirodžiusi šokiruojanti medžiaga iš karto sulaukė reakcijos. Be to, sanatorijoje dirbusiais jaunuoliais susidomėjo policijos pareigūnai ir visuomeninės organizacijos. Nors sanatorijos vadovybė ir teigia, jog jau kitą dieną prieš jaunuolius buvo imtasi reikiamų priemonių, iš jų atimta teisė prižiūrėti vaikus, vaikų gynimo organizacijos ir atsakingi pareigūnai visko taip palikti neketina ir reikalauja griežtesnės bausmės.