Auginkite vijoklines rožes

Pavėsinei papuošti sunku rasti labiau tinkantį augalą. Rinkitės tas rožes, kurios tinkamos auginti jūsų gyvenamoje vietovėje – ne visos jos vienodai auga įvairiose sąlygose. Pasirinkę tinkamą rožę turėsite mažiau rūpesčių ją prižiūrėdami.

Papuoškite įėjimą

Net jei jūsų kiemas nedidelis, pavėsinė prie įėjimo suteiks žavesio visam kiemui. Centrinis įėjimas, varteliai turi būti vienas pagrindinių kiemo akcentų, simbolizuojančių namų stilių.

Parinkite vietą

Dažna klaida – prisodinti visą kiemą augalų ir nepalikti vietos, iš kur būtų galima jais žavėtis. Įkomponuokite pavėsinę taip, kad galėtumėte grožėtis augalais.

Papuoškite kiemą

Pavėsinė suteiks žavesio bet kokiam kiemui. Tai ne tik bus pagrindinis kiemo akcentas, bet ir vieta, kur galima rasti daugiau privatumo.

Sukurkite vaizdą, gražiai atrodantį ir žiemą

Pavėsinė reikalingiausia vasarą, žydėjimo ir augimo metu, bet nepamirškite ir apie ramybės periodą. Pavėsinė pagyvins niūrų kiemą.

Paverskite pavėsinę kambariu

Tam galite naudoti įvairias metalines atramas, ypač tinka prie pavėsinės auginti vynuoges.

Stenkitės sukurti originalią jaukią oazę

Galite naudoti netradicines medžiagas, paieškoti idėjų antikvarinėse parduotuvėse.

Išnaudokite apleistus kiemo užkaborius

Galite statyti pavėsinę kiemo kampe, paversdami užkampį klestinčiu, akį traukiančiu kampeliu.

Sukurkite kieme meno kūrinį

Pavėsinės tradiciškai dažomos balta spalva ar paliekamas natūralus nedažytas medis. Tačiau jūs galite savo pavėsinei suteikti išskirtinumo, nudažydami ją ryškiomis, sodriomis spalvomis.

Įvairios medžiagos

Gražu, kai baltos lengvo metalo pavėsinės sienos suderintos su natūralaus medžio pagrindu, o stogą dengia vijoklinės rožės. Naudokite įvairias medžiagas – akmenį, metalą, medį.

Pasirūpinkite paukščiais

Didesnių pavėsinių pastogėse dažnai mėgsta apsigyventi paukščiukai. Pritvirtinkite inkilėlius ir jūsų pavėsinė taps dar gyvesnė ir įdomesnė.

Galite sukurti kaimišką stilių

Jauki ir deranti prie aplinkos pavėsinė praturtins jūsų sodo vaizdą.

Visada madinga klasika

Jei jūsų sode vyrauja klasikinis stilius, rinkitės tradicinę metalinę pavėsinę, ją apsodinkite vijoklinėmis rožėmis.

Žavitės egzotika?

Pasistatykite azijietiško stiliaus pavėsinę – neįmantrią, natūralių spalvų.

Kurkite užtvaras iš spygliuočių

Pavėsinės aplinką papuoš žemaūgiai spygliuočiai, o palei sienas tiktų sodinti aukštesnius. Ypač tinka svyrantis maumedis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)