Nacionalinio egzaminų centro (NEC) paskelbus planuojamą datą internetinėje svetainėje nec.lt, kiekvienas rado tokį pranešimą: „Planuojama Nacionalinio egzaminų centro direktoriaus įsakymu užsienio kalbos (anglų) ir užsienio kalbos (prancūzų) valstybinių brandos egzaminų rezultatų skelbimo datą nustatyti 2013 m. birželio 21 dieną.

Moksleiviai turės galimybę internetu pamatyti visų valstybinių brandos egzaminų darbų įvertinimo rezultatus. Prisijungti prie rezultatų skelbimo sistemos bus galima adresu http://rezultatai.nec.lt per Elektroninės valdžios vartų portalą arba iš duomenų tvarkytojo (mokyklos) gautu kandidato kodu ir vienkartiniu slaptažodžiu, kurį privaloma pasikeisti prisijungus pirmą kartą.“

Tačiau išaušus birželio 21d. ir atsvertus puslapį, kuriame turėtų būti skelbiami rezultatai, ten jų tiesiog nebuvo. Daugelis puslapį tikrino be proto daug kartų nuo ankstyvo ryto. Nesulaukus rezultatų teko įsijungti vėl tą patį nec.lt puslapį ir įsijungus straipsnį dėl rezultatų paskelbimo, tiesiog buvo pakeistas vienas skaičiukas, atrodo nereikšminga, bet birželio 21d. buvo pakeista į 26d., niekur nieko neskelbta apie pasikeitusią datą, o tiesiog ištaisytas senas pranešimas.

Ar NEC bando apkvailinti abiturientus? Gal atestatų šiais metais iš viso negausime? O galbūt jie vėluos? Bereikalingas nervinimasis anksčiau laiko, laukiant rezultatų nuo pat ryto, tikrai nėra naudingas dalykas. Daugeliui abiturientų iškilo daugybė klausimų, į kuriuos būtų malonu gauti ir atsakymą. Tik dar kartą įsitikinome: švietimo sistemai reikia ne naujų reformų, kurios turi daug spragų, o atsakingumo ir artesnio požiūrio į jaunimą, kaip į tautos ateitį.