„Norime, kad miestas būtų pažangus ir jame būtų kuo daugiau naujovių, padedančių panevėžiečiams būti ir jaustis saugesniems, tiesiog patogiau gyventi. Galima tik pasidžiaugti, kad mūsų išbandytomis priemonėmis jau naudojasi ar ketina naudotis ir kiti šalies miestai“, - sako Savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

Pirmoji naujiena – prie J. Balčikonio gimnazijos įrengta pėsčiųjų perėja su kryptiniais LED šviestuvais. Jie ne tik ekonomiškesni naudodami elektros energiją, bet ir apšvietimas koncentruotas į perėjos zoną. Nauja visai Lietuvai yra tai, kad dabar pėstieji gali matyti, kiek laiko jie turi pereiti gatvę – veikia atgalinės laiko apskaitos sistema.

Dar vieną naujovę panevėžiečiai išbandys rugpjūtį. Nemuno ir Pilėnų gatvių sankryžoje UAB „Eismo valdymo sistemos“ įrengs modernų šviesoforą, kuris eismo srautus reguliuos priklausomai nuo jų intensyvumo. Važiuojantiesiems pagrindine Nemuno gatve nuolat švies žalias signalas, kuris bus sustabdomas tik 2 atvejais: kai perėja norės eiti ar eis pėstieji; kai transporto priemonės atvažiuos iš šalutinio kelio. Be to, žalias signalas ilgiau švies tiems vairuotojams, kurių srautas bus didesnis.

Panevėžio miesto biudžete abiem modernioms eismo valdymo priemonėms diegti numatyta 130 tūkst. Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)