„Su projektui vadovaujančiu Basu Lansdorpu bendraujame jau nuo praėjusių metų. Tiesiog mano vardas tik dabar oficialiai įtrauktas į patarėjų sąrašą – natūralu, kad jie atsirenka žmones, kurie, jų manymu, gali būti naudingi projektui. Visą dieną su juo bendravome „Login 2013“ konferencijoje. “, - telefonu DELFI sakė V. Lašas.

Nors V. Lašui konkretus vaidmuo projekto plėtroje nėra numatytas, verslininkas teigia, kad prisidės patarimais, diskusijomis, bendros vizijos matymu. „Tai nėra į verslą orientuotas projektas“, - sakė V. Lašas.

Projekto „Mars One“ vykdytojai yra numatę dar iki šių metų pabaigos atrinkti kandidatus skrydžiui į Marsą be bilieto atgal. 2016 metų sausį ketinama pradėti pirmą nepilotuojamą skrydį link Marso, iki 2022 metų robotai turėtų pastatyti pilnai veikiančią bazę, tinkamą nuolatiniam apgyvendinimui, o 2023 metais į šią planetą koją turėtų įkelti ir pirmieji žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)