Ko ne visi keleiviai šūksniais ir keiksmais užsipuolė iš pirmo žvilgsnio visiškai nekaltą moteriškę, kuri kontrolieriams „įdavė“ šalia stovėjusią kitą garbaus amžiaus moterį, kontrolės metu žymėjusią popierinį bilietėlį. „Visi šaukė, jaučiausi lyg skęstančiam laive“, - pasakojo 42-iejų metų Viršuliškių gyventoja V.Ž. Į sporto klubą skubėjęs jaunuolis piktinosi „sąžiningosios“ moters poelgiu ir ironiškai padėkojo pastarajai už šitokį neva jos sukeltą „bardaką“.

Ar bilietą kontrolės metu žymėjusią moterį įskundusi vilnietė pasielgė sąžiningai ar įžūliai – spręsti lieka jums, nes iš visiškai netikėtai kilusio konflikto buvo akivaizdu tik tai, kad miestiečiai buvo labai nepatenkinti tokiu moters poelgiu. „Susidarė didžiulė troleibusų spūstis, žmonės vėlavo į darbus, net pati troleibuso vairuotoja rodė nepasitenkinimą dėl to, kad gerokai atsiliko nuo savo darbo grafiko. Ji net bandė išprašyti kontrolierius bei tariamai dėl bilieto žymėjimo kontrolės metu nusikaltusią moterį laukan, tačiau ši laikėsi už turėklų ir visus tikino niekur iš ten nesitrauksianti“, - pasakojo vienas, Pal. Jurgio Matulaičio stotelėje į troleibusą įlipęs vyriškis.

Tačiau paanalizuokime ir kitą šio konflikto pusę – bilietą kontrolės metu žymėjusi moteris, anot liudininkų, į troleibusą įlipo Spaudos rūmų stotelėje ir buvo ką tik iš vairuotojo nusipirkusi popierinį bilietėlį, kai kontrolė sekančioje Sietyno stotelėje „šturmavo“ troleibusą. Taigi, galime pasvarstyti, galbūt dėl to kalta VVT atsiskaitymo už viešojo transporto paslaugas sistema?

Juk ankščiau popierinį bilietėlį buvo galima nusipirkti iš anksto spaudos kioskuose, esančiuose didžiosiose stotelėse. Panašu, kad garbaus amžiaus moteriškei sudėtinga persiorientuoti į vis besikeičiančią viešojo transporto sistemą bei elektroninių bilietų įvedimą (...).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!