Retro mopedai

Retro mopedų klasėse startavo vos du dalyviai, tačiau ir čia tarpusavio dvikovos išvysti neteko. Žiūrovams šios klasės dalyvių važiavimas labiau kėlė šypseną, nei azartą. Nors jaunieji dalyviai iš savo mopedų variklių spaudė, ką galėjo, tačiau norint greičiau įsibėgėti, jiems dar teko ir pasispirti kojomis.

Rokas Žalneriūnas be didesnių problemų įveikė abu važiavimus ir finišavo pirmas. Tuo metu jo kolegai Jonui Pirtinui nesisekė dėl technikos kaprizų. Jau pirmame važiavime jo mopedui kokius keturis kartus nukrito grandinė, o antrame važiavime dalyvis su savo „plieniniu poniu“ problemų turėjo dar daugiau.

Solo retro

Solo retro klasėje buvo galima išvysti dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš artimojo užsienio. Šioje klasėje startavo ir visas tris prizines vietas iškovojo abu važiavimus vienoda rikiuote pabaigę Latvijos atstovai. Ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio lipo Igors Moisejevs, antrą rezultatą parodė Janis Kriukovs, o trečias čia buvo Gunars Liepinš.

Tautos retro

Tautos retro klasėje mūsų tautos garbę apgynė Vytautas Degutis. Jis vilčių iškopti į pirmąją vietą nepaliko antros vietos prizininkui Aldžiui Veliksui. Trečiasis finišavo dar vienas latvis, Raivis Veliks.

350SP

Klasėje, kurioje varžėsi 350 kubinių centimetrų variklius turintys motociklai su priekaba greičiausiu ekipažu pripažintas Tomo Vanadzinšo ir Edgaro Balandinšo duetas. Svečiai taip pat atstovavo Latvijai. Tomas Baltušis ir Vaidas Čerka finišavo antri, o į trečią poziciją prasibrovė Gedas Brazauskas ir Tomas Ausiejus. Verta pažymėti, kad visų prizininkų gretose yra po sportininką, kurio vardas Tomas.

750SP Standart

Šioje įskaitoje dar vieną pergalę pasiekė Solo retro klasės nugalėtojas Igors Moisejevs. Važiavęs su Aigoru Levinskiu jis nepralenkiamas buvo ir 750SP Standart klasėje. Latvių duetas atsilaikė prieš antros vietos prizininkų Arnoldo Meškelio bei Almanto Kuliešiaus kvėpavimą į nugarą, bei trečioje vietoje paliko Tomo ir Dariaus Mordasų ekipažą.

Open retro

Open retro klasėje visus prizus susišlavė lietuviai. Irmantas Šeputis ir Remigijus Namikis pademonstravę greitą tempą išplėšė pirmą vietą. Antri liko „Armada MX“ klubo atstovai Dainius Kazlauskas ir Marius Urbonas. Sauliaus Joniko ir Arno Bernotavičiaus tandemas finišo liniją kirto trečias.

750SP

Ši klasė buvo išskirtinai lietuviška, o joje geriausią rezultatą pademonstravo Andriejus Vareika ir Martynas Žaliauskas. Antros vietos apdovanojimus į viršų kėlė Zigmas Žiukas ir Jonas Davidonis. Paulius Tendzegolskis ir Arūnas Šukys tenkinosi trečiąja vieta.

Likę etapai

Lituvos motociklų sporto federacijos Retro motokroso čempionate dar liko du etapai. Liepos 13-ą dieną melsvą dūmą retro motociklai paskleis Gargždų trasoje, o rugsėjo 7-ą dieną čempionatą vainikuos finalinis etapas Kaniūkų motokroso trasoje greta Vilniaus. Abu likusius etapus organizuos klubas „Vorai MC Lietuva“.