Šokėjų komandos bus suskirstytos į skirtingus pogrupius, siekiant įvertinti ne tik profesionalias, bet ir pradedančiąsias merginas.

„Šokėjos visada matomos šalia krepšininkų per įvairius finalus ir kitas svarbias varžybas, tačiau jos ne tik sugeba gražiai šokti, bet ir pačios yra labai sportiškos bei azartiškos. Todėl nutarėme suburti šokėjas į vieną didelę ir gražią šventę, kurioje merginos varžysis dėl nugalėtojų vardo ir dalinsis patirtimi su kolegėmis“, – pasakojo viena čempionato organizatorių Irina Šlimienė.

„Cido“ arenoje vyksiančiose varžybose dalyvaus įvairios šokėjų grupės – nuo šokančiųjų stipriausiems šalies klubams iki mėgėjų varžybose pasirodančių merginų.

Šokėjų grupės parengs po du šokius, kuriuos vertins šokio žinovai – sportinių šokių profesionalai, hiphopo ir krepšinio pasaulio atstovai.

Tarptautiniame krepšinio šokėjų čempionate bus surengta ir pirma šalyje krepšinio talismanų kova. Tarp kandidatų tapti originaliausiu ir šmaikščiausiu krepšinio talismanu bus ir „Žalgirio“ simbolis – Žalgirinis.

Žiūrovų lauks ir daugiau staigmenų – šokėjos atliks vieną bendrą masinį šokį pagal Donato Montvydo dainą „Norim dar“.

Įėjimas žiūrovams į šokėjų čempionatą – nemokamas.