Svečius sveikino Prienų rajono savivaldybės meras Vytas Bujanauskas, administracijos direktorius Algis Marcinkevičius, Kauno miesto socialinių paslaugų skyriaus vedėja Marija Vyšniauskienė, vedėjos pavaduotoja Jūratė Putnienė. Prienų globos namų direktoriaus pavaduotojas, laikinai einantis direktoriaus pareigas Gintas Pačėsas, bendraudamas su svečiais, džiaugėsi plačia ir sėkminga veikla. Įgyvendintu ES lėšomis finansuotu energijos vartojimo efektyvumo didinimo projektu, kurio dėka pagrindinis globos namų pastatas pakeitė savo senąjį „rūbą“, tapo daug šiltesnis ir jaukesnis. Globos namuose bus vykdomi ir nauji lifto keitimo, vonių renovacijos ir pritaikymo neįgaliesiems projektai.

Susitikimo metu svečiai klausėsi psichologės Vaidos Rukienės paskaitos apie senatvinės demensijos, Alzheimerio ligos sukeliamus pokyčius, psichologinės ir socialinės būklės ypatumus. Bendravo su šeimos gydytoja Virginija Lekstutiene.

Visus džiugino estrados artistės Rūtos Morozovaitės atliekamos dainos, subtilus bendravimas. Svečius linksmino ir globos namų gyventojų ansamblių „Kvietkelis“ ir „Širdy dar ne ruduo“ dainininkai. Svečiai apžiūrėjo gyventojų rankdarbių parodėles, susipažino su veiklos projektais.

Senjorus maloniai nustebino globos namuose gyvenančios Eugenijos Jarašūnienės tapybos darbų paroda. „Gamtos vaizdai mano kūryboje – tai duoklė aplinkai, supusiai mane nuo vaikystės. Gražūs gimtojo Pušaloto (Pasvalio raj.) apylinkių vaizdai žadino kūrybinį įkvėpimą, skatino žaisti spalvomis ir perteikti savo išgyvenimus“, - sako dailininkė, Prienų globos namuose gyvenanti jau beveik metus.

Eugenija tapo nuo mažų dienų. Visada mėgdavo tylą, susikaupimą, vienatvę. Tada gimdavo geriausi ir gražiausi jos kūriniai. Tapybos darbai buvo eksponuojami Pasvalio ir Prienų rajonų tautodailininkų parodose, puošia artimųjų ir draugų namus. Aktyvi gyventoja dainuoja globos namų ansamblyje „Kvietkelis“, atlieka solines dainas, skaito eiles poezijos šventėse. Bet širdžiai mieliausia veikla – tapyba – pati svarbiausia Eugenijos gyvenime.

Atvykusiems senjorams buvo suteikta informacija apie apsigyvenimo galimybes, teikiamas socialines ir sveikatos priežiūros paslaugas, galimybę tęsti mėgstamas veiklas, įgyvendinti svajones. Svečiai apžiūrėjo jaukias globos namų patalpas, gyvenamuosius kambarius, rekreacijos taką, grožėjosi sutvarkyta aplinka, žydinčiais gėlynais.