Prisipažinsiu, skaičiau keletą straipsnių pažinčių svetainių tema. Kas mane labiausiai sudomino, kad vos ne kiekviename iš straipsnių eskaluojama ta pati mintis, kuri, matyt, pačių autorių yra labai mėgiam,a - arba jie yra iškėlę save aukščiau visų esamų žmonių, arba save parodo tikrai ne iš geriausios pusės.

Mano manymu, esminės pažinčių svetainių vartotojų nepasitenkinimo priežastys, kurias mini žmonės, yra gan elementarios ir paprastos. Žmonės tikina, kad neranda sau tinkamo partnerio, ten užsiregistruojama iš nevilties, kai jau atrodo visiškai sunku rasti tą tikrąjį ir geriausiai tinkantį kandidatą ar kandidatę rimtiems santykiams. Išties sunku paneigti tokias mintys ir pamąstymus,  dalis tiesos, manau, tame yra.

Bet pažinčių svetainėse galime rasti ir naudos. Tai nuostabus šaltinis, vos ne katalogas nuostabių asmenybių, kurį greitai gali praversti ir patinkančius atsidėti pirmiesiems trumpiems pasimatymams. O vėliau - įvertinti kiekvieną tų pasimatymų, jų pliusus ir minusus, ar kas vertas antro pasimatymo ar kažko rimtesnio.

Pripažinkime, gyvename išties intensyviame ir greito tempo pasaulyje. Laikas - tai pinigai, tai žinios, tai galiausiai ir mūsų brangus laikas, kurį turime paskirstyti išties naudingai ir efektyviai. Tad geriau pasistengti jį panaudoti ir duoti tiems žmonėms, kurie gali išties suteikti kiek daugiau naudos negu nusivylimo. Todėl ir rinktis asmenis pirmam pasimatymui reikia tuos, kurie tikrai kažkuo jus sudomino, o ne vien sekmadieniniui prasiblaškymui ar iš didelio nuobodulio, viliantis, kad tas asmuo jūs prablaškys.

Kartais net juokinga, kad asmuo yra išties įdomus kaip žmogus, kaip asmenybė ir sakosi negalintis susirasti sau tinkamo partnerio. Esminės to priežastys, kurias ir įvardina žmonės, yra „nepakankamai išprusę, beraščiai, neturintys aukštojo išsilavinimo ar net dirba nekvalifikuotą darbą“. Čia, manau, ir iškyla tų pačių žmonių, kurie save vadina ar manosi esą išprusę, jeigu turi aukštąjį išsilavinimą, bėda. Tai parodo jų pačių neišprusimą ir kad jie bestudijuodami nieko neįgijo - nieko daugiau kaip tik popierėlį, kuris tik leidžia jiems manyti, kad jie yra išprusę ar yra aukščiau kitų.

Išprusęs ar bent jau išsilavinęs žmogus supranta, kad kiekvienas žmogus yra išties nepaprastas ir gali kiekvieną ko nors pamokyti ar turi kuo pasidalinti. Menininkas gali būti beraštis, bet kurti nuostabius paveikslus. Barmenas gali nežinoti populiariausių rašytojų išleistų veikalų, bet jis gali parinkti tinkamus gėrimus tavo vakarėliui, romantiškam vakarui ar net pamokyti gėrimų ruošimo meno. Statybininkas gali ir nebūti įgijęs aukštojo išsilavinimo, bet galima drąsiai jam pavydėti jo turimų gabumu, kurių dėką jis gali pats pasistatyti sau namą ar net pagražinti savo būstą. Tiktai neišprusęs asmuo gali kritikuoti kitus žmones dėl kokių nors jų trūkumų, pirma nepažvelgęs į jų teigiamas puses ir ką jie gali pasiūlyti kaip asmenybė.

Kiekvienas gyvename savo gyvenimą, bet dažnai prisiimame kitų gyvenimus ar mums primetamas nuomones. Nuo pat vaikystės tėvai moko ar sako, ką turime daryti, kaip turime elgtis visuomenėje, kokią specialybę turime rinktis, koks darbas yra prestižinis, o kuris yra visuomenės peikiamas ar net nevertinamas. Išties nėra nei vieno blogo darbo, jis yra blogas tik tuomet, kai keliesi iš pat ryto, pradedi keikti savo darbą, o kai grįžti vakare namo, iki to momento, kol eini miegoti, dar vis jį keiki.

Svarbu turėti aiškią savo nuomone ir žiūrėti plačiai atmerkus akys. Stengtis mąstyti patiems, ne būti manipuliuojamam kitų minčių ar socialinės minios. Stengtis nenurašyti kiekvieno žmogaus dėl kokio nors jo trūkumo. Kiekvienas asmuo turi potencialą, kurį stengiasi išreikšti kaip galima produktyviau ir naudingiau. Pasistenkime jam padėti tai atskleisti ir nebus tokios didelės socialinės nelygybės. Gal tuomet ir pažinčių svetainėse bus lengviau atrasti sau tinkamą partnerį, kurį iki šiol laikėme nevertu dėmesio. Su nepažįstamu žmogumi nueikite bent į pasimatymą, kuris gali trukti nors ir penkias minutes. Jos daug neatims iš mūsų gyvenimo, bet gali duoti kavos puodelį, naują pažintį, smagų dialogą, o gal net ir rimtus santykius.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!