Mėsa ir žuvis
Mėsą su kaulu galima laikyti ilgiau nei filė. Maisto saugos specialistai nepataria mėsos ir žuvies ilgai laikyti šaldiklyje, mat šie produktai su laiku paranda maistines vertybes, nebebūna tokie sultingi. Optimaliausias laikas žuviai ir mėsai būti šaldiklyje – 2-3 mėn., filė – 2 mėn.
Dešra
Atpjautą virtą dešrą šaldytuve galima laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip tris dienas, o rūkytos ten „ištveria“ ir 4 mėnesius. Jeigu rūkyta dešra papelijo, ją nuvalykite medžiagos skiaute, suvilgyta aliejuje.
Sūris
Sūris nepelys, jeigu jį suvyniosite į foliją.
Vaisiai ir daržovės
Geriausia laikyti šaldytuvo apačioje 0 artimoje temperatūroje. Kad vaisiai nedžiūtų, sudėkite juos į plonus polietileninius maišelius. Išimtis yra tik šiltųjų kraštų vaisiai – bananai ir ananasai. Juos geriau laikyti ne šaldytuve ir tamsioje vietoje.
Pienas
Jeigu pieną pirkote maišelyje, neperplikite jo į stiklinę tarą, taip jis greičiau sugiš.
Prieskoniai
Juos geriausia laikyti tamsioje, sausoje, vėsioje vietoje. Prieskoniai geriau išsaugos aromatą, jeigu bus laikomi sandariai uždarytuose induose.
Kruopos
Trumpiausiai galima laikyti avižines kruopas – 4 mėnesius. Kvietinės „išgyvena“ 4 mėnesius, kitos – 12 mėnesių. Temperatūra nelabai svarbu, geriausia kai ji visuomet tokia pati. Beje, perpilti kruopas į stiklinius ar kokius nors kitokius indus nebūtina, nes polietileninėje pakuotėje susidaro aplinka, kuri lėtina mikrobiologinius procesus.
Aliejus
Aliejų geriausia laikyti ne aukštesnėje kaip 18 laipsnių temperatūroje, būtinai tamsoje. Ilgai laikyti aliejaus plastikiniame inde nederėtų, geriau jį perpilkite į stiklinę tarą ir tada jis bus tinkamas vartoti apie pusę metų.
Arbata
Drėgmė – arbatos priešas, todėl ją būtina laikyti sausoje vietoje, būtinai hermetiškoje pakuotėje. Temperatūra neturi didelės įtakos, svarbiausia, kad ne šaltyje ir ne karštyje. Tinkamomis sąlygomis laikoma arbata gali būti tinkama vartoti apie metus.
Sviestas
Geriausia sviestą laikyti šaldytuve, stikliniame arba keraminiame inde. Šaldiklyje sviestą ar margariną galima laikyti 2-3 mėnesius.
Medus
Tinkamai laikomas medus gali būti vartojamas kelerius metus. Geriausia aplinka jam - stiklinė tara, tamsa ir kambario temperatūra.