6 porcijos

Produktai tešlai:

150 g miltų,
125 g sviesto,
220 – 230 ml vandens,
4 kiaušiniai,
0,25 šaukštelio druskos.

Produktai įdarui:

2 šaukšteliai želatinos,
400 g braškių,
3 šaukštai cukraus.

Kaip gaminti:

1. Sviestą ir vandenį sumaišykite puode, užvirinkite. Suberkit miltus, druską, maišydami kaitinkite, kol tešla sutirštės ir ims atšokti nuo puodo kraštų. Nukelkite puodą nuo viryklės, palikite tešlą pravėsti. Paskui įmuškite po kiaušinį, kas kartą gerai išmaišydami tešlą.

2. Su konditeriniu maišeliu ant kepimo skardos išspauskite po nedidelį tešlos gabalėlį (maždaug 2 cm atstumu).

3. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 – 45 min. Kol keps, neatidarinėkite orkaitės, kad pyragėliai nesukristų.

4. Želatiną užpilkite 2 šaukštais karšto vandens, tegul išbrinksta. Braškes sutrinkite trintuvu, suberkite cukrų ir želatiną, išmaišykite. Supilkite masę į puodą ir užkaiskite ant silpnos ugnies. Pakaitinkite, kol ištirps želatina (neužvirinkite). Paskui įstatykite puodą į lėkštę su ledukais, kad atvėstų.

5. Iškepusius pyragėlius palikite atvėsti. Paskui su konditeriniu maišeliu įpurkškite į vidų įdaro ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)