Kaip pripažįsta pats sportininkas, tai buvo vienas sudėtingiausių jo sprendimų, tačiau nepaisant to, jis džiaugėsi, kad nuo šiol galės daugiau laiko skirti šeimai.

Išėjo dėl šeimos?

Paryžiaus futbolo klubo, kuriame D. Beckhamas žaidė paskutines rungtynes, trenerio asistentas Paulas Clementas po oficialaus sportininko pareiškimo dėl baigiamos karjeros pasakojo: „Kai sutikau Davidą, jis man pasirodė itin rūpestingas tėvas. Pastaruoju metu nujaučiau, kad jis gali palikti sportą, juk turi keturis vaikus, žmoną ir būdamas toli labai jų pasiilgsta“.

Su žmona Viktorija Beckham (39) futbolininkas turi tris sūnus – Brooklyn (14m.), Romeo (10m.) ir Cruz (8m.) ir beveik dvejų metų dukrytę Harper. Deividas yra sakęs, jog „buvimas toli nuo šeimos tai jo, kaip tėvo ir vyro, auka, tačiau vaikai supranta, kad tėvelis turi sunkiai dirbti“.

Prieš trejus metus žaidėjo karjera buvo pakibusi ant plauko. Sunkią traumą per Italijos futbolo čempionato rungtynes patyręs britas atsisveikino su svajone ketvirtą kartą atstovauti savo šaliai Pasaulio futbolo čempionate Pietų Afrikoje. Trūkusi Achilo sausgyslė sportininkui operuota Suomijoje. Jo gydytojas Sakari Orava po 50 minučių trukusios procedūros pranešė liūdną žinią – D. Beckhamas negalės žaisti mažiausiai pusę metų.

Po reabilitacijos į aikštelę grįžęs sportininkas pripažino, kad jam sunku. „Pusė metų - ilgas laiko tarpas, esu turėjęs įvairių mažesnių traumų, tačiau nė viena jų nesukliudė greitai atgauti jėgas“, - teigė futbolo žvaigždė.

Spalvota sistema

Aikštelėje D. Beckhama yra visiškai susitelkęs į žaidimą ir niekas nė neįtartų apie sportininko turimą obsesinį kompulsinį sutrikimą. Tačiau namuose jį galima užtikti pagal spalvas dėliojantį drabužius, gėrimus šaldytuve arba pertvarkantį žurnalus ant stalo. „Dėl Deivido sutrikimo turime tris šaldytuvus – viename maistas, antrame salotos, trečiame gėrimai. Gėrimų šaldytuve viskas sudėta simetriškai. Jei ten bus trys gėrimo skardinės, vieną jis išmes, nes skaičius turi būti lyginis“, – apie savo vyro sutrikimą pasakoja jo žmona Victoria Beckham.

D. Beckhamas sako išbandęs įvairius gydymo metodus, bet geriausia išeitis, anot jo, yra išmokti gyventi su liga.

„Nėra dėl ko nerimauti, tiesiog esu linkęs viską sudėti tvarkingai. Apsistodamas viešbučio kambaryje pirmiausia visada sutvarkau visas knygas, kitus daiktus ir tik tada galiu ilsėtis. Norėčiau nustoti tai daryti, tačiau negaliu“, – pasakojo Daividas. Pasak futbolininko, jo žmona dėl šių priežasčių juokaudama vadina jį keistuoliu.

Ne vienoje futbolo komandoje žaidęs vyras pasakojo, jog ne visi kolegos žinojo apie jo perdėtą polinkį dėlioti daiktus į vietas, tačiau tai supratę „Mančesterio“ nariai mėgdavo pašmaikštauti. Jie sąmoningai sujaukdavo kambaryje esančius žurnalus arba perdėdavo Davido rūbus spintoje.

Priklausomybė nuo skausmo

D. Beckhamas yra žinomas ne tik dėl sportininko ar modelio karjeros. Ne kartą apatinių reklamoms fotografuotas vyras žurnalo viršeliuose atpažįstamas dėl gausybės jo kūną puošiančių tatuiruočių. Davidas jų turi daugiau nei dvidešimt, tačiau visos jam turi didelę reikšmę.

„Tatuiruotės atspindi mano gyvenimą: kūną puošia žmonos, vaikų vardai. Tai mano būdas išreikšti tai, kas man yra svarbu, ką norėčiau visada išsaugoti“, – autobiografijoje yra rašęs vyras.

Kiek anksčiau, keliolika piešinių ant kūno turėjęs sportininkas viename interviu pasakojo, jog žmona Victoria nepritaria jo norui pasidaryti daugiau tatuiruočių, tačiau jis esą turįs priklausomybę - jam patinka tatuiravimo metu juntamas skausmas.

Grasinimai nužudyti

Daugiau nei dvidešimtmetį profesionalų klubuose žaidžiantis Davidas karjerą baigė aukštai iškelta galva, tačiau jis ne visada buvo mylimas sporto aistruolių. Prieš penkiolika metų per rungtynes tarp Argentinos ir Anglijos D. Beckhamas buvo pašalintas iš aikštės už spyrį priešininkų komandos atstovui Diegui Simeone.

Anglijai pralaimėjus po baudinių serijos, britas tapo tautos nekenčiamuoju. Vyras susilaukė ne vieno grasinimo nužudyti, į jo namus net buvo atsiųstos dvi kulkos su išgraviruotu sportininko vardu. Šalies gyventojų pyktį pakurstė pats Anglijos premjeras Tony Bleiras.

„Jis tikrai turės pasimokyti iš šio įvykio“, – apie futbolininko klaidą tuomet sakė politikas. Anglijos žiniasklaida taip pat negailėjo Davidui kandžių žodžių, tuo tarpu jis nuleidęs galvą toliau sunkiai dirbo. Sportininkui pavyko atgauti futbolo mylėtojų palankumą po poros metų, kai buvo paskirtas nacionalinės rinktinės kapitonu.

Tarp kitko:

Obsesinis kompulsinis sutrikimas pasižymi įkyriomis mintimis ar veiksmais, kurie suvokiami kaip savi, tačiau yra beprasmiški ir varginantys. Obsesijomis, arba įkyrybėmis, vadinamos mintys, idėjos, potraukiai ar vaizdiniai, kurie įkyriai ir stereotipiškai grįžta į sąmonę, žmogus stengiasi joms atsispirti, bet nesugeba.

Jos nepaklūsta paciento norams ir dažnai prieštarauja jo valiai. Kompulsijomis vadinami tokie paciento veiksmai, kurie, nuolat ir stereotipiškai kartojami, kartais tampa ištisais ritualais, tačiau neturi realios prasmės.