Deja, viena iš priežasčių, kodėl į prieglaudas atkeliauja gyvūnai – ta, kad nesutaria su kitais. Taip, pasitaiko, kad gyvūnas labai jau aršus ir nepakenčia kito keturkojo ar plunksnuočio savo teritorijoje. Tačiau pastebime, kad kur kas dažniau trūksta laiko su tuo užsiimti šeimininkams, taip pat noro mokytis ir ieškoti informacijos apie gyvūnų elgseną. Kartais tiesiog iš principo sakoma: kaip aš galiu priglausti katę? Pas mane juk yra šuo! O kas žino, gal tas šuo visai ir ne prieš turėti murkiantį draugelį?..

Kaip supažindinti naujokus su senbuviais?

Visų pirma, gyvūnai vieni kitiems turi asocijuotis su gerais dalykais. Pvz., jei turite galimybę pirmomis dienomis laikyti augintinius atskirose patalpose, ėsti abiems duokite netoli durų. Jie pripras, kad tas, kas už durų, nieko blogo nedaro, o kai jo kvapas geriausiai užuodžiamas, kaip tik atkeliauja maisto dubenėlis - tai kels teigiamas asociacijas. Pažindinti reikia laikant gyvūnus, duodant jiems apsiuostyti. Ir iškart skanėstas!

Jei atsinešamas jauniklis, negalima, kad jis suaugusį kamuotų savo hiperaktyvumu (pvz., mažas šuniukas visur sekiotų paskui pagyvenusią katę ir tampytų už uodegos). Reikia abiems skirti vienodai dėmesio, kad nebūtų pavydų ir pykčių. Jei bijote, kad šuo knisis po kačių kraiko dėžę, sugalvokite, kaip ją paslėpti: šuo neįlįs, o katinas kliūtį įveiks. Katinas prunkščia ant šuns, gąsdina jį - skirkite šuniui daug dėmesio, vedžiokite, kad nesijaustų skriaudžiamas, o su katinu tegu kas nors žaidžia iki nukritimo, mažiau bus norų pamedžioti jūsų Reksą.

Patarimų tikrai galima rasti daugybę, reikia tik jų ieškoti. Ta proga norime parodyti, kaip katinėliai ir šuneliai draugauja mūsų prieglaudoje. Kai aprimsta dienos darbai, visi sotūs ir truputį mieguisti, kai kurie katinėliai išeina pasivaikščioti, o šuneliai mėgaujasi saulės voniomis...

Užsukite pas mus į Minsko pl. 33a, ten, kur katinai myli šunis, šunys katinus, ir visi padeda vieni kitiems laukti tų tikrųjų, pačių svarbiausių savo žmonių. Gal jūsų?

Dėl atvykimo susitarkite iš anksto tel nr. 8 683 39826 arba 8 683 69502