„Esu nepaprastai laiminga. Fantastika. Tikrai nesitikėjau, ypač po paskutinių savo pasirodymų...Taip gerai pradėjus, sunku buvo išsilaikyti viršūnėje. Neabejoju, kad šis titulas suteiks man daugiau pasitikėjimo ir leis geriau atstovauti Lietuvai užsienyje, ir užsienio lietuviams – Lietuvoje“, – neslėpė emocijų tarp Vilniaus ir Londono gyvenanti Vilija Matačiūnaitė.

„Šitas projektas yra nuostabiausia, kas įvyko mūsų televizijoje. Gyvuokit ir toliau...“ – po pasirodymo scenoje sakė antrosios vietos laimėtojas Vaidas Baumila.

„Auksinio balso“ finalas dovanojo daug staigmenų ne tik žiūrovams, bet ir dalyviams. Finale pasirodė praėjusį kartą iškritusi Karina Krysko-Skambinė – atsižvelgusi į dainininkės padarytą pažangą, komisija nutarė jai suteikti antrąjį šansą. Be to, visi iki finalo dalyvių surinkti balai buvo anuliuoti – paskutinįjį vakarą visi turėjo pradėti nuo nulio. Ir trečia – komisija savo nuomonę išsakė tik pamačiusi visus pasirodymus; šįkart komisija dalyvius turėjo reitinguoti.

Komisiją finale sudarė muzikologė ir laidų vedėja Zita Kelmickaitė, operos solistė Nomeda Kazlauskaitė-Kazlaus, orkestro „Vilniaus sinfonietta“ dirigentas Vytautas Lukočius ir smuikininkas Zbignevas Levickis.
 
Finalinei kovai dalyviai pasirinko jau dainuotus kūrinius. Jų atliko kiekvienas po du. Prasisukus pirmajam ratui, daugiausia komisijos simpatijų sulaukė Vilija, atlikusi Beyonce „Listen“ ir surinkusi 18 balų. Po 5 balus atlikėjai skyrė Zita Kelmickaitė ir Zbignevas Levickis, po 4 – Nomeda Kazlauskaitė-Kazlaus ir Vytautas Lukočius. Bendroje komisijos reitingo lentelėje mažiausiai balų – po 8 – surinko Karina Krysko ir Ruslanas Kirilkinas. Antrajame rate komisijos favoritas buvo Vaidas Baumila, pasirinkęs Gyčio Paškevičius kūrinį „Mano kraštas“.