Kedų (angl. k. – „Sneakers“) evoliucija

Pirmieji kedai atsirado dar 1800-aisiais. Jie buvo sunkūs, pagaminti iš odos ir... nebuvo siūti konkrečiai dešinei ir kairei pėdai. Dėl šios priežasties pirmieji sportiniai bateliai buvo ne itin patogūs.

1892 m. Amerikoje atrastas būdas, kaip ištirpdyti gumą ir ją sulieti kartu su audiniu. Taip 1916 m. kedų populiarumas pradėjo sparčiai augti. O kokie jie yra šiandien?

Patarimai ieškančioms išskirtinio stiliaus

Šiuolaikiniai sportiniai bateliai yra ne tik patogūs, bet ir madingi. O šį vasaros sezoną – ypač. Nors dauguma moterų galvoja, kad kedai avimi tik prie sportinio kostiumo – tai nėra taisyklė. Deichmann stilistų patarimai.

Pora madingų kedų, keletas tinkamai parinktų aprangos detalių ir jūs galite atrodyti nekasdieniškai.
Norėdamos įvaizdžiui suteikti išskirtinumo, kedus avėkite prie prabangesnių medžiagų drabužių: šilko, odos suknelių ar sijonų virš kelių.

Stilistai rekomenduoja rinktis neoninių spalvų kedus. Tai viena pagrindinių šiltojo sezono tendencijų.

Ieškote derinio vėsesniam vakarui? Griebkite kašmyro ar vilnos švarkelį bei šokite į kedus paaukštintu auliuku. Stilingai atrodysite pasirinkusios keliaspalvius sportinius batelius su vaiskių spalvų akcentais.

Jei prie kedų mėgstate dėvėti džinsus, keiskite juos į klasikinio stiliaus tiesaus kirpimo kelnes. Anot stilistų, nekasdieniškai atrodysite ir patogiai jausitės su madingais teniso tipo bateliais. Jie lengvi, pagaminti iš natūralių audinių, guminiu, lengvai lankstomu padu.

Jei esate šortų gerbėjos, vasarai rinkitės elegantiškesnį jų variantą – lengvutį kombinezoną. Trūksta žaismingumo? Jo suteiks teniso tipo sportiniai bateliai su itin madingais vėliavų motyvais.

Ieškančioms nestandartinio sprendimo, stilistai siūlo žaisti su avalynės ir aksesuarų deriniais. Griežtos stačiakampio formos rankinės ir kedų paaukštintu auliuku deriniui – garsus „taip“!

O štai vakarėlį mieste papuošite atėjusi su madingais kniedėmis nusagstytais sportiniais bateliais ir vakarine lakuotos odos delninuke. Nepamirškite lengvo žemę šluojančio sijono!

Madingi sportiniai bateliai jūsų drabužinę gali pakeisti iš esmės. Svarbiausia nebijoti išbandyti įvairiausių derinių ir atrodysite nekasdieniškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)