Paskutiniams pakilimams su kokteiliais danguje laisvų vietų jau nebėra. Be to, kaip ir pernai, vilniečiai ir miesto svečiai pirmiausia išgraibstė priešpiečius. Tačiau norintys suspėti pasimėgauti gurmanišku maistu ir vakarėjančio Vilniaus vaizdais, dar turi galimybių pavakarieniauti danguje šiandien arba rytoj.

Vakar su restorano svečiais į dangų kilo restorano „Telegrafas“, įsikūrusio viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“, virtuvės šefas Ciaranas Gantly.
„Dinner in the Sky“ šefas Ciaranas Gantly
Šiandien ir rytoj dangaus restorano virtuvei diriguos estas Mihkel Heinmets, šiuo metu vadovaujantis restoranų „Degustare“ (Rygoje) ir „Wiegands“ (Taline) virtuvėms. Jis yra vienintelis Baltijos šalių šefas, kurį dangaus restoranas pristato tarptautiniu mastu.
„Dinner in the Sky“

„Dinner in the Sky“ svečių Vilniuje užkandžiui M. Heinmes žada ėrienos kapotinį su lėtai virtu putpelės kiaušiniu, trumų majonezu ir ikrais, pirmajam patiekalui – šiaurietišką lašišą su burokėliais ir svogūnų marmeladu. Pagrindiniam patiekalui M.Heinmets ruoš 57°C temperatūroje gamintą anties krūtinėlę su šviežiais žalumynais, grybais ir vištienos užpilu. O desertui svečių laukia šveicariškas morengas su uogomis ir moliūgu.

Vakarienę galima rezervuoti interneto svetainėje Dinnerinthesky.lt/bron
Jaunos ėrienos duetas

Nespėjusiems paragauti C. Gantly patiekalų, virtuvės šefas siūlo pabandyti jaunos ėrienos duetą pasigaminti namuose.

Jaunos ėrienos mentės ir išpjovos duetas

600 g ėriuko mentės,
300 g ėriuko pjausnių su kauliuku,
100 g morkų,
30 ml grietinėlės
50 g sviesto
10 ml alyvuogių aliejaus,
150 g šparaginių pupelių,
60 g Parmos kumpio,
1 kiaušinio,
30 g miltų,
30 g džiūvėsėlių,
50 ml veršienos sultinio,
40 g medaus,
6 g levandų žiedų,
druskos,
pipirų,
marinatui: česnako, rozmarino, čiobrelio, levandų žiedų.

Pašalinkite iš mentės kaulus, marinuokite česnako, rozmarino, čiobrelių ir levandų žiedų mišiniu.

Vakuuminiu būdu virkite (Sous-Vide) mentę 60°C temperatūroje 24 val. Jei neturite galimybės gaminti vakuuminiu būdu, apkepkite mentės mėsą įkaitintoje keptuvėje ir troškinkite po dangčiu apie 3 val. kol taps minkšta.

Pjausnius su kauliuku marinuokite alyvuogių aliejuje su česnakais ir marinato žolelėmis rozmarinu, čiobreliu, levandų žiedais.
Išvirkite morkas su grietinėle, sviestu ir čiobreliais, pagardinkite jas druska ir pipirais, atvėsinkite ir sutrinkite iš jų piurė.

Blanširuokite šparagines pupeles pasūdytame verdančiame vandenyje. Tada padarykite pupelių ryšelius, susukdami juos į Parmos kumpio griežinėlius. Pavoliokite juos miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose ir paskrudinkite aliejuje iki aukso geltonumo.

Užvirinkite veršienos sultinį su medumi, ir trupučiu levandų, leiskite ataušti 10 min. ir nukoškite.

Jei gaminote vakuuminiu būdu, pašildykite ėriuko mentės mėsą, paskrudinkite pjausnius su kauliuku ir patiekite su morkų piurė ir patiekite kaip nuotraukoje.

Jaunos ėrienos duetas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)