Bėgant laikui, atsirado lengvesni variantai, savo konsistencija priminę tirštus kisielius arba pieniškus kremus. Tokie pudingai ne kepami, bet verdami. Juos ypač mėgsta vaikai.

Pudingas su juoduoju šokoladu

4 porcijos / Paruošimo laikas: 20 min.

6 valg. š. cukraus;
2,5 stiklinės pieno;
1,5 stiklinės 20 proc. riebumo grietinėlės;
¼ stiklinės kukurūzų krakmolo;
¼ stiklinės kakavos miltelių be cukraus;
½ arb.š. druskos;
125 g juodojo šokolado;
4 valg. š. sviesto;
1 arb. š. vanilinio cukraus.

1. Dubenyje sumaišykite krakmolą, cukrų, kakavą ir druską. Pirmiausia maišant supilkite pieną, po to grietinėlę.

2. Pastatykite masę ant vidutinio stiprumo ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Prisukite ugnį ir pavirkite dar 1 – 2 min., kol masė sutirštės.

3. Nukelkite puodą nuo ugnies ir sudėkite gabaliukais sulaužytą šokoladą, sviestą ir vanilinį cukrų. Maišykite, kol šokoladas ir sviestas visiškai ištirps.

4. Sukrėskite pudingą į serviravimo indą arba mažus indelius ir padėkite į šaldytuvą.

Pudingas su pienišku šokoladu. Ruoškite šį pudingą pagal pirmąjį receptą, tik juodąjį šokoladą pakeiskite pienišku ir dėkite 3 valg. š. kakavos miltelių bei 3 valg. š. cukraus.

Pudingas su baltuoju šokoladu. Ruoškite pagal pirmąjį receptą, tik juodąjį šokoladą pakeiskite baltuoju, visai nedėkite kakavos, o cukraus kiekį sumažinkite iki 3 valg. š.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)