Iš Bijotų kelias vingiavo Rambyno kalno link. Graži gamta, puikiai sutvarkyta aplinka, daugybė laiptelių nuo kalno ir iki jo, kuriais nepailsdami vaikai šokavo aukštyn ir žemyn prie Nemuno, suteikė begalę puikių įspūdžių. O prisilakstę ant Rambyno kalno mokiniai vyko į Bitėnus, aplankė M. Jankaus spaustuvę, Vydūno ir M. Jankaus kapus.

Iš Bitėnų pasukome į Šilutę – susipažinome su šio miesto istorija, aplankėme Šilutės muziejų. Šiame muziejuje H. Šojaus dėka eksponuojamas puikus Rytų Prūsijos regiono etnografinis rinkinys, eksponuojami XVIII – XIX a. pasiturinčių valstiečių lietuvninkų baldai, mergvakario sietynai, drabužiai, rankdarbiai. Mokiniai muziejuje išvydo ir gausią žvejybos įrankių kolekciją: tinklus, bučiukus, kabliukus, pasvarėlius, susipažino su savita pamario žvejų buitimi ir gyvenimu.

Dauguma dalykų, eksponuojamų šiame muziejuje, būdingi tik šiam kraštui, todėl mūsų mokiniams visa tai buvo ypač įdomu. O kur dar vaizdingas, įtaigus, persmelktas humoro muziejaus darbuotojos pasakojimas apie šio krašto gyventojus, jų papročius, buitį. Išeidami iš muziejaus septintokai ištarė: „Žiauriai buvo įdomu!“ Manyčiau, jog tai geriausia padėka už įdomų pasakojimą.

Paskutinis kelionės etapas – Rusnė. Čia mokiniai aplankė žvejo sodybą, tėveliams lauktuvių pripirko rūkytos žuvies ir nepraradę geros nuotaikos, susipažinę su Mažąja Lietuva grįžo namo.