Pasiruoškite – kelias bus ilgas

Svoris, jį numetus, dažniausiai grįžta dėl to, kad žmogus neteisingai lieknėja. Daugumai atrodo, kad dieta – tai trumpos distancijos bėgimas. Štai pagersiu savaitę kitą kefyro, numesiu svorį ir vėl galėsiu valgyti kaip valgęs. Deja, tokia schema neveikia. Grįžus prie įprastos mitybos, kaip žinia, grįžta ne tik numestieji kilogramai, bet ir dar keletas papildomų atbėga. To priežastis - ne tik kalorijų padaugėjimas, bet ir medžiagų apykaitos procesų sulėtėjimas.

Jeigu žmogus lieknėja intensyviai sportuodamas, pavyzdžiui, mėnesį, organizmas pripranta prie tam tikro krūvio. Svoris nukrenta, tačiau visą laiką intensyviai sportuoti pajėgūs tik sportininkai, o sumažinus fizinį krūvį vėl susigrąžinti numestus kilogramus nesunku.

Išvada paprasta – jeigu norite ne tik sulieknėti, bet ir išlaikyti norimą rezultatą, turite nusiteikti, kad kelias to link bus ilgas. Gyvenimo būdą keiskite taip, kad svoris kristų pamažu – 1-2 kilogramai per mėnesį. Tam tikrų mitybos principų teks laikytis visą gyvenimą.

Pusryčiai, pietūs ir vakarienė

Tas kuris nori, kad svoris normalizuotųsi turi valgyti reguliariai – bent jau tris kartus per dieną, o geriausia – kas 3-4 valandas. Papildomi kilogramai dažniausiai užauga arba grįžta, jei nesilaikoma mitybos režimo.

Taip pat svarbu kontroliuoti ir suvartojamų skysčių kiekį: yra skaičiuojama, kad kiekvienam kilogramui svorio turi tekti 30 ml vandens arba nesaldžios arbatos. Tai reikalinga tam, kad dauguma žmonių neretai alkio jausmą painioja su troškuliu.

Svarbu vartoti įvairų maistą pagal mitybos piramidę.

Pasivaikščiokim!

Sulieknėti be fizinio krūvio, o tik pasirinkus tinkamą mitybą įmanoma, tačiau išlaikyti norimą svorį– ne. Egzistuoja paprasta taisyklė: tam, kad nesustorėtumėte kasdien turite sparčiai nužingsniuoti apie 10 tūkst. žingsnių – į parduotuvę, darbą. Ir dar 20-30 minučių mankštos du tris kartus per savaitę. Svarbiausia, kad fizinis aktyvumas jums teiktų malonumą.

Ant svarstyklių!

Jeigu norite išlaikyti svorį, turite reguliariai svertis. Daryti tai reikia kartą per savaitę tuo pačiu metu, geriausia ryte. Kartais moterys sveriasi kasdien, tačiau veltui, mat nedideli svorio pokyčiai (1-2 kg) gali būti susiję su menstruacijų ciklu. Tačiau jeigu svoris nekrenta arba auga kas savaitę, įkitės priemonių: peržiūrėkite mitybos režimą, suvalgomų porcijų kiekį ir t.t.

Svarbu:

Jeigu norite išlaikyti numestą svorį, jūsų dienos meniu privalo būti nuo 500 g iki kilogramo daržovių ir vaisių – tiek šviežių, tiek termiškai apdorotų. Taip pat būtinai įtraukite ilgai pasisavinamų angliavandenių, pavyzdžiui, kruopų. Vietoj mėsos geriau rinkitės žuvį. Iš meniu turite išbraukti dešras, majonezą, kitus padažus, saldumus.