Siekis automobilį ar traktorių įsigyti pigiau – gali tapti kelių mėnesių galvos skausmu. Internete pateiktuose skelbimuose siūlomų autotransporto priemonių pardavėjai gali ne tik parduoti, pavyzdžiui, techniškai netvarkingą automobilį, bet ir jo visai nepristatyti. Tuomet teks kovoti dėl pardavėjui sumokėto užstato, kurį susigrąžinti ne visada paprasta.

Kur kas dažnesni su autotransporto priemonėmis susiję sukčiavimo atvejai pasitaiko parduodant automobilius vokiečių bei kitų šalių internetinėse skelbimų lentose. Pirkėjai suviliojami neįprastai maža skelbiama kaina. Tačiau susisiekus su pardavėju šis pradeda meluoti apie būtiną transporto priemonės rezervaciją, nes neva šiuo metu yra išvykęs į užsienį ir tik grįžęs pradės tvarkyti visus reikalus.

Norintiems išvengti panašių situacijų, policija pataria atidžiau panagrinėti, iš ko perkate prekę. Policija siūlo prieš pervedant pinigus, pasidomėti pardavėju ar tuo užsiimančia bendrove, ar nuo jos nėra nukentėjusių žmonių, esant galimybei, pinigus mokėti tik gavus prekę. Ypatingai atsargiems reiktų būti perkant prekes iš užsienio šalių, nes dažniausiai sunkiau iš anksto pasitikrinti informaciją.

Nelieka nieko kito, kaip prieš atliekant pinigines operacijas, gerai pasverti, ar tikrai nerizikuojate tapti sukčių aukomis, nes nuo suktybių gali apsaugoti tik budrumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)