4 porcijoms Jums reikės:

· 225 gramų vištienos faršo
· 1 svogūno (smulkiai supjaustyto)
· 1 arbatinio šaukštelio žalio smulkiai supjaustyto peletrūno
· 25 gramų duonos džiūvėsėlių
· 1 kiaušinio trynio
· Alyvuogių aliejaus
· Druskos ir pipirų – pagal skonį
· 4 bandelių mėsainiams
· Neriebaus majonezo arba graikiško jogurto
· Salotų lapų
· Pomidorų salotų – garnyrui

Gaminimas:

1) Į indą sudėkite vištienos faršą, svogūnus, peletrūną, kiaušinio trynį ir džiūvėsėlius. Įpilkite apie 75 mililitrus šalto virinto vandens, pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite.

2) Faršą padalykite į keturias lygias dalis. Suformuokite mėsos paplotėlius mėsainiams (maždaug 2,5 centimetrų storio), pridenkite aliejumi ištepta folija ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

3) Įkaitinkite grilį. Mėsą kepkite po 5-6 minutes iš abiejų pusių. Bandeles taip pat trumpai pašildykite ant grilio. Pats metas gaminti mėsainius: Ant perpjautos bandelės dėkite porciją mėsos, užtepkite truputį majonezo, pridenkite keliais salotų lapais.

Jeigu mėgstate, galite dėti svogūnų, sūrio, griežinėlį pomidorų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)