4 porcijoms Jums reikės:
· 225 gramų vištienos faršo
· 1 svogūno (smulkiai supjaustyto)
· 1 arbatinio šaukštelio žalio smulkiai supjaustyto peletrūno
· 25 gramų duonos džiūvėsėlių
· 1 kiaušinio trynio
· Alyvuogių aliejaus
· Druskos ir pipirų – pagal skonį
· 4 bandelių mėsainiams
· Neriebaus majonezo arba graikiško jogurto
· Salotų lapų
· Pomidorų salotų – garnyrui
Gaminimas:
1) Į indą sudėkite vištienos faršą, svogūnus, peletrūną, kiaušinio trynį ir džiūvėsėlius. Įpilkite apie 75 mililitrus šalto virinto vandens, pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite.
2) Faršą padalykite į keturias lygias dalis. Suformuokite mėsos paplotėlius mėsainiams (maždaug 2,5 centimetrų storio), pridenkite aliejumi ištepta folija ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
3) Įkaitinkite grilį. Mėsą kepkite po 5-6 minutes iš abiejų pusių. Bandeles taip pat trumpai pašildykite ant grilio. Pats metas gaminti mėsainius: Ant perpjautos bandelės dėkite porciją mėsos, užtepkite truputį majonezo, pridenkite keliais salotų lapais.
Jeigu mėgstate, galite dėti svogūnų, sūrio, griežinėlį pomidorų.
Skanaus!