Manote, kad tik specialistai gali susigaudyti tokioje daugybėje šiuolaikinių grožio priemonių? Taip manote ne jūs viena. Tyrimai, parodė, kad apie trisdešimt trys procentai moterų mano, jog kremo pirkimas - sudėtingesnis reikalas nei mokesčių deklaracijos pildymas. Tačiau tai ne tiek baisu, kaip dėmės, raukšlelės, nevienoda veido spalva, taip pat kitokios problemos, su kuriomis vienaip ar kitaip susiduria kiekviena moteris. (Beje, susiduria ir vyrai, tačiau jų šios problemos kažkodėl nejaudina).

Sustabdykite raukšleles

Jei ilgai būnate lauke, pirmosios raukšlelės pasirodys jau esant dvidešimties-trisdešimties metų. Dėl to kalti saulės spinduliai, užterštumas, toksinai, taip pat cigarečių dūmai (net jei pati nerūkote). Dėl to odoje ima kauptis laisvieji radikalai, padidinantys uždegiminius procesus ir ardantys kolageną. Tačiau šiuos procesus galima sulėtinti.

Antioksidantai

Kasdienė antioksidantų norma padės neutralizuoti laisvuosius radikalus iki tol, kol jie spės pakenkti, taip pat atitaisyti jau padarytą žalą. Esti įvairių antioksidantų, tačiau ekspertai rekomenduoja rinktis labiausiai patikrintus - vitaminus E, C, ferulo rūgštį ir likopiną.

Kaip naudoti antioksidantus

Būtina papildyti jais savo mitybą, pavyzdžiui, vartoti vaisių kokteilius. Ryte reikia būtinai pasitepti saulės apsaugos kremu, o nakčiai reikia naudoti priemones su peptidais ir retinoliu, stimuliuojančiais kolageno sintezę.

Atsikratykite dėmių

Su strazdanomis susiduria nemažai moterų, tačiau kaip atsikratyti didesnių dėmių, kurios neišnyksta po vasaros? Dėmės pasirodo dėl saulės poveikio, ant veido, rankų, taip pat iškirptės srities. Tyrimai parodė, kad nelygi veido oda gali pasendinti dvidešimčia metų. Laimei, esti būdas išlyginti odos spalvą.

Hidrochinonas

Dermatologai hidrochinoną laiko geriausia priemone veido spalvai išlyginti ir atsikratyti dėmių. Parduodami dviejų ir keturių procentų koncentracijos variantai. Stipresnes priemones naudoja kosmetologai ir dermatologai, dirbantys salonuose.

Kaip naudoti?

Reikia tepti du kartus per dieną visą veidą. Vasarą būtina tepti saulės apsaugos kremą.

Pašalinkite nelygumus

Laikui bėgant, lėtėja senų odos ląstelių pasikeitimas naujomis, todėl storėja suragėjusios odos sluoksnis. Be to, skirtingose veido dalyse odos paviršius gali būti nevienodas. Pavyzdžiui, T zonoje oda atsinaujina greičiau, nei ant skruostų, todėl veido oda tampa nelygi. Tačiau odos švytėjimą galima susigrąžinti.

Glikolio rūgštis

Šios rūgšties dėka oda tampa lygesnė, jos spalva - šviesesnė, oda ima spindėti.

Kaip naudoti?

Glikolio rūgštis gali suerzinti odą, todėl jos koncentracija naminėse priemonėse turi būti ne didesnė nei dešimt procentų. Jei ši priemonė nealergizuoja, pabandykite naudoti drėkinamąjį kremą su glikolio rūgštimi kasdien. Jautriai odai užtenka dviejų kartų per savaitę. Jei ir to per daug, galite pabandyti valomąsias priemones (kaip gelį ar putas prausimuisi), kuriose yra glikolio rūgšties.

Pašalinkite spuogų pėdsakus

Nėra nieko blogiau, kaip didžiulis spuogas, o po jo lieka savaitėmis ar net mėnesiais neišnykstantys pėdsakai. Dermatologų teigimu, tai ne visada yra randai. Neretai tai - hiperpigmentacijos rezultatas, o su tuo dažniausiai susiduria žmonės, kurių odos atspalvis tamsesnis. Paspartinti odos gijimą įmanoma.

Salicilo rūgštis

Ji paspartina ląstelių atsinaujinimą, todėl greičiau išnyksta dėmės nuo spuogų. Be to, ji padeda išvalyti poras ir apsaugo nuo naujų spuogų susidarymo.

Kaip naudoti?

Naudokite šveitiklius arba kaukes su salicilo rūgštimi kartą per savaitę. Jei naudosite per dažnai, oda išvargs ir uždegimų dar labiau padažnės.

Sumažinkite paraudimus

Paprastai įdegis laikui bėgant nunyksta, tačiau jei persistengėte, oda ilgam laikui gali likti rožinė dėl saulės pažeistų kapiliarų. Paraudimus gali sukelti aukštos temperatūros (karštis arba šaltis), alkoholis. Tačiau ir ši problema turi savo sprendimą.

Vitaminas B3

Šis vitaminas ne tik ramina, bet ir stiprina odą, kadangi blokuoja išorės dirgiklius.

Kaip naudoti?

Naudokite raminamąjį kremą, kuriame yra vitamino B3, kasdien, net jei oda ne raudona, kad išvengtumėte problemų ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)