Vis dėlto taupyti pinigus galima pradėti jau dabar – laukti, kol degalų kainos sumažės, tampa beprasmiška. Nors pastaruoju metu dėl ekonomiškumo vis populiarėja mažesnės mašinos, yra daugybė dalykų, kuriuos galite padaryti norėdami sumažinti išlaidas degalams.

Visų pirma – stebėkite kainas degalinėse. Tam tikruose taškuose konkurencija pardavėjus verčia nuolat laikyti žemesnes kainas nei kitose to paties tinklo degalinėse. Verta atminti, kad turbūt neverta aklai važinėti po degalines ir ieškoti, kur galite „pasotinti“ automobilį pigiau – bet koks taupymas bus iššvaistytas bergždžiam važinėjimui. Kur kas geriau sekti degalų kainas internete.

Taip pat patartina vengti degalinių, įsikūrusių prie greitkelių, kur kainos įprastai būna bent keliais centais už litrą didesnės.

Geriausias būdas taupyti degalus – keisti vairavimo įpročius. Venkite staigių pagreitėjimų ir stabdymų, o pavyzdžiui, 10-20 km/val. sumažintas greitis magistralėje leis pasiekti maloniai nustebinančią ekonomiją.

Būkite tikri, kad nesivežiojate nereikalingų daiktų, nuimkite stogo bagažinę, jei ji nenaudojama. Svoris ir pasipriešinimą didinančios detalės yra ekonomiškumo priešai. Taip pat patikrinkite slėgį padangose – jis turite būti toks, kokį rekomenduoja gamintojai.

Planuokite kelionę. Nustatyta, kad apie trečdalis mieste besimalančių automobilių yra pasiklydę arba ieško laisvos stovėjimo vietos. Rinkitės kelią, kuriame bus mažiau stabtelėjimų – automobilio ekonomiškumas geriausiai atsiskleidžia važiuojant pastoviu greičiu.

telegraph.co.uk pateikia 10 paprasčiausių patarimų, padėsiančių taupyti degalus

1. Nesivežiokite nereikalingų daiktų

2. Rūpinkitės automobilio technine būkle ir padangomis

3. Pilkite tiek degalų, kiek prireiks artimiausiai kelionei

4. Važiuodami uždarykite langus

5. Vairuokite švelniai, kaip įmanoma venkite staigių stabdymų

6. Išjunkite oro kondicionierių, jeigu galite apsieiti be jo

7. Laikykite žemas apsukas važiuodami kaip įmanoma aukštesne pavara

8. Nukelkite koją nuo akceleratoriaus kaip įmanoma dažniau

9. Išjunkite variklį, jeigu tenka ilgesniam laikui sustoti

10. Planuokite kelionę

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)