Reikės:

600 g miltų;
60 g cukraus;
0,5 arb.š. druskos;
200 g kefyro;
50 g pieno;
25 g presuotų mielių (arba 1 arb.š. sausų mielių);
75 g sviesto;
2 kiaušinių.

1. Pieną šiek tiek pašildykite ir išleiskite jame mieles. Išlydykite sviestą.

2. Sumaišykite cukrų, kefyrą, kiaušinius, įberkite druskos. Supilkite pieną su mielėmis ir ištirpintą margariną.

3. Į gautą mišinį pamažu berkite persijotus miltus. Užminkykite tešlą. Ji turi gautis glotni, elastinga (ne kieta!!!) ir nelipti prie rankų.

4. Ištepkite aliejumi puodą ir į jį sudėkite tešlą. Laikykite tešlą 1 – 1,5 val., kol gerai pakils. Tešlos tūris turi padidėti tris kartus. Suformuokite pyragą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)