4 porcijoms Jums reikės:
· 4 gabalėlių lašišos filė (po 150 ramų)
· 4 valgomųjų šaukštų sojos padažo
· 200 gramų špinatų
· 2,5 centimetrų imbiero šaknies (smulkiai sutarkuotos)
· 4 svogūno laiškų (smulkiai supjaustytų)
· Garnyrui – ryžiai
Gaminimas
1) Aliejumi ištepkite keturis didelius folijos lakštus (kiekvieno iš jų ilgos ir plotis turėtų siekti po 35 centimetrus). Lašišos filė gabalą padėkite pačiame folijos lakšto viduryje ir apliekite vienu valgomuoju šaukštu sojos padažo.
2) Ant kiekvieno lašišos filė gabalo uždėkite špinatų, tarkuoto imbiero ir susmulkintų svogūno laiškų. Folijos lakštų kraštus užlenkite taip, kad, kepant lašišą, laisvai cirkuliuotų karštas oras, ir būtų galima žuvį lengvai vartyti.
3) Įkaitinkite grilį. Ant grotelių sudėkite žuvį. Kepkite po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Svečiams žuvį patiekite su visa folija, pagardinkite šviežia kalendra. Garnyrui puikiai tiks ryžiai.
Skanaus!