Drauge su draugais ir pažįstamais paliūdėjome dėl susidariusios situacijos, o aš savo ruožtu patikrinau seimo nario Petro Gražulio gimimo datą ir susiskaičiavau, kiek šiam ponui dar beliko iki
pensijos. Su viltimi pasvajojau, jog gal bent tuomet jis nustos, mano nuomone, tokiu būdu viešai tyčiotis iš mūsų šalies piliečių...

Lietuva yra tikrai puiki šalis su itin šviesia ateitimi ir man labai smagu matyti, jog mes po truputėlį
jau judame šio gražaus tikslo link. Tiesa, su kiekvienu tokiu, mano galva, absurdišku įstatymu ir tokiais Seimo nariai kaip Petras Gražulis, manau, užkertame kelius bet kokioms ateities perspektyvomis.

Į mano jau paminėtą (...) veikėją ypatingai atkreipiau dėmesį dar prieš įvykstant pirmosioms homoseksualų eitynėms 2010 metais. Vienos iš televizijos laidų metu šis veikėjas (...) aiškino, jog homoseksualumas yra virusas ir bet kokia tolerancija vienalytei meilei, jo nuomone, tik kenkia Lietuvos gerovei.

Petras Gražulis lyg poterius žarstė citatas iš Konstitucijos ir Biblijos lyg tai būtų kertiniai akmenys vykstančioje diskusijoje, mano manymu, visiškai ignoruodamas faktus, jog Konstitucijos pataisos yra priimamos reguliariai, o Biblija neturėtų turėti įtakos priimant svarbius šaliai sprendimus, kadangi Lietuva valstybinės religijos neturi.

Vėliau sekė Petro Gražulio (...) pasirodymas pačiose homoseksualų eitynėse, kuomet jis nesislapstydamas nuo televizijos kamerų laužė tvoras, negerbė policijos pareigūnų darbo ir (...) įžeidinėjo mūsų šalies piliečius dalyvavusius renginyje.

Taip pat nereiktų pamiršti, ką Gražulis sukėlė per 2012 m. gegužės 17 d. vykusią konferenciją, skirtą Tarptautinei dienai prieš homofobiją, kurioje dalyvavo ir Nyderlandų ambasadorius ir JAV ambasados darbuotojas, įvairių žmogaus teisių gynimo organizacijų atstovai bei kiti užsienio svečiai, prilygindamas homoseksualumą nekrofilijai, zoofilijai, kleptomanijai ir narkomanijai bei reikalaudamas visus gėjus ir ambasadorius išvyti iš Lietuvos.

Manau, kad šitaip mūsų Seimo narys tik parodė savo neišprusimą ir užtraukė gėdą mūsų šalies gyventojams tarptautinės konferencijos metu. Šis sąrašas galėtų būti tęsiamas ir tęsiamas ir, manau, kad ponas Gražulis tikrai pasistengs užgošti vasarą įvyksiantį „Baltic Pride“ ir mes vėl visi svarstysime, ar toks elgesys gali būti leidžiamas žmogui, kuris užiima svarbią vietą mūsų šalies valdyme.

Dėl antradienį svarstyto įstatymo, tai reikėtų prisiminti, jog prieš porą mėnesių homofobiškas įstatymas buvo priimtas ir Rusijoje. Man pačiai teko sudalyvauti proteste, kuris vyko Putino vizito į Amsterdamą metu. Daugiau nei trys tūkstančiai žmonių susirinko prie Amsterdamo laivybos istorijos muziejaus pareikšti savo nuomonę apie netolerantišką Putino politiką ir palaikyti homoseksualus kovojančius už savo teises Rusijoje. Tad belieka tik patiems savęs paklausti, ar ir mes norime turėti tokį įvaizdį Europoje? Ar norime, jog mūsų šalies politikai nuvykę į užsienio valstybes tartis dėl bendradarbiavimo sulauktų protestų ir nušvilpimų? Ar tikrai norime stabdyti Lietuvos ėjimą į priekį?

Tiesa, nereikia manyti, jog Petras Gražulis mano kritikos sulaukia tik dėl skirtingo nei mano, požiūrio. Tiesiog aš niekaip negaliu suvokti, kodėl šis veikėjas vis dar yra toleruojamas kitų Seimo narių ir Lietuvos piliečių? (...) Mano akimis šis Seimo narys pats neatstovauja savo taip garsiai šlovinamų darnios ir dorovingos šeimos ideologijų. Tad, brangūs piliečiai, ar leisime Lietuvai būti tolerantiška ir europietiška valstybe, ar ir toliau tyliai, nuleidę galvas ir įstrigę viduramžiuose, leisime Gražuliui niekinti mūsų šalies vardą?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!