Azerbaidžano valstybinis transliuotojas užsimena apie galimus balsavimo pažeidimus.

Rusija Azerbaidžano, kuriam atstovavo Faridas Mamadovas, baladei skyrė maksimumą – dvylika balų. Jis užėmė antrą vietą po nugalėjusios Emmelie de Forest iš Danijos.

Švedijos mieste Malmėje vykusiame konkurse Rusijos atstovė Dina Garipova liko penkta.

Azerbaidžano ambasadorius Rusijoje Poladas Bulbuloglu atskleidė, kad prezidentas I. Alijevas nurodė atlikti tyrimą ir balsai buvo perskaičiuoti. Jo teigimu, daug balsavusiųjų Azerbaidžane, atidavusių savo balsus trumposiomis žinutėmis, palaikė Rusiją.

„Pagal šiuos duomenis, Rusija iš Azerbaidžano turėjo gauti 10 balų. Apie tai šįvakar bus pranešta per Azerbaidžano visuomeninę televiziją“.

Šalies valstybinio transliuotojo vadovas Camilis Gulijevas tvirtino, kad tai, jog Rusijai nebuvo duota visiškai balų, sukėlė rimtą susirūpinimą.

„Mes nuoširdžiai tikimės, kad šis incidentas, galimai inicijuotas tam tikrų suinteresuotų grupių, nemes šešėlio ant broliškų Rusijos ir Azerbaidžano žmonių santykių“, - pareiškė C. Gulijevas, nesileisdamas į detales.

Azerbaidžanas, kur vyko praėjusių metų „Eurovizijos“ konkursas, tradiciškai bando palaikyti gerus santykius su Rusija, nors praeityje dėl energijos tarp abiejų šalių būta įtampos.