„Kai užpuoli vieną musulmoną, užpuoli visus musulmonus“, – taip parašyta ant katerio, informuoja „CBS News“, remdamasi anoniminiu šaltiniu.

Kabinos viduje šratinuku parašytame tekste taip pat teigiama, kad Bostono teroro akto aukos – tokios pat netektys kaip ir musulmonai, žuvę įvairiuose JAV karuose.

Kruviną Dž. Carnajevą rado balandžio 20 d. kateryje vieno iš Bostono priemiesčio Votertauno namo galiniame kieme. Jis slėpėsi po brezentu, kuriuo žiemai užkloja valtis.

Etniniai čečėnai broliai Tamerlanas ir Džocharas Carnajevai įtariami balandžio 15 d. Bostone įvykdę teroro aktą. Per sprogimą, nugriaudėjusį prie finišo linijos, žuvo trys žmonės, buvo sužeisti apie 200.

Balandžio 19 d. per sulaikymą policininkai nušovė 26 m. Tamerlaną. Gegužės 9 d. po ilgų ginčų T. Carnajevą palaidojo musulmonų kapinėse „El Barzah“ nedidelėje Dosvelio gyvenvietėje, esančioje už 133 km nuo Vašingtono, arčiau Ričmondo, kuris yra Virdžinijos administracinis centras.

2011 m. Tamerlaną Carnajevą su motina Zubeidat įtraukė į įtariamųjų terorizmu sąrašą. Be to, broliai susiję su 2011 m. įvykdyta trijų asmenų žmogžudyste, kuri iki šiol laikoma neišaiškinta.