5 porcijos

Produktai:

5 vidutinės bulvės,
200 g mocarelos,
4 pomidorai,
sauja bazilikų,
sauja krapų,
1 nubrauktas šaukštas kedro riešutų,
2 – 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai sviesto, druskos.

Kaip gaminti:

1. Bulves nuplaukite su šepetėliu ir išvirkite su lupenomis (apie 20 min.).

2. Išvirusias bulves nukoškite, palikite atvėsti, paskui nulupkite ir perpjaukite perpus. Sviestą išlydykite, įberkite druskos, pamirkykite jame bulvių puseles ir sudėkite į kepimo skardą.

3. Pomidorus supjaustykite riekelėmis (jei pomidorai dideli, riekeles perpjaukite perpus), mocarelą irgi supjaustykite riekelėmis.

4. Ant kiekvienos bulvės puselės uždėkite po dvi pomidoro riekeles ir po dvi mocarelos riekeles. Pašaukite kepimo skardą su bulvėmis į 180 – 200 laipsnių karštumo orkaitę ir 10 – 15 min. kepkite.

5. Per tą laiką pagaminkite pesto padažą. Pirmiausia nuplaukite žalumynus, nusausinkite ir stambiai supjaustykite.

6. Žalumynus, kedro riešutus ir aliejų sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Bulves apliekite padažu ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)