Šį kartą siūlome pasigaminti naminį kūno šveitiklį su džiovintomis gėlėmis. Paruošimas visai paprastas, o naudojant jį galėsite puikuotis švelnia lyg aksomas, gyvybinga oda.

Natūralūs kūno šveitikliai padeda pašalinti nešvarumus, negyvas kūno ląsteles, drėkina ir maitina odą. Tad verta sugaišti šiek tiek laiko ir palepinti savo odą rankų darbo kūno šveitikliais. Vos porą minučių ir rezultatas – nuostabus!

Reikės:
200 ml jūros druskos,
100 ml migdolų aliejaus,
5-7 lašų levandų eterinio aliejus,
1 šaukšto džiovintų levandų ar rožių.

Gaminimas. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite jūros druską su migdolų ir eteriniu aliejumi. Sudėkite džiovintas gėles ir viską gerai išmaišykite. Įdėkite į sandariai uždaromą indelį. Šio šveitiklio turėtų pakakti bent porai savaičių.

Kaip teisingai šveisti odą?

Šveitiklį tepkite ten, kur yra daugiausiai suragėjusių odos dalelių - ant kelių, alkūnių, padų. Svarbiausia taisyklė: šveiskite sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų limfos tekėjimo kryptimi, pvz., sukamaisiais judesiais masažuojant pėdą, galima pajusti, kaip smulkūs smėlio grūdeliai, esantys kreme, gludina kojų odą. Tuo tarpu iškirptės zoną reikėtų šveisti labai švelniais judesiais, kad šveičiamieji grūdeliai nepažeistų plonos ir jautrios odos.

Shutterstock, freutcake.com nuotr.