Tradiciškai prieš ruošdamiesi į kurortus būsimieji poilsiautojai ima galvoti, kiek reikės sumokėti už benziną pirmyn ir atgal, kiek kainuos maistas restoranuose, ieško vietos, kur apsistoti, kiek naktų praleisti gali ir nori ir t.t. Bet jei jau pinigais nelyja iš dangaus, kodėl gi neišbandžius alternatyvų?

Pirmas pinigus siurbiantis punktas – kelionės išlaidos. Kaip jas sumažinti iki minimumo? Išeitis yra – tranzuokite! Iš Vilniaus ar Kauno į Klaipėdą nusigauti - vieni niekai. Tiesiame kelyje automobilių netrūksta, jei vykstate dviese ar trise automobilį tikrai pasigausite, ypač turint omenyje faktą, kad lietuviai labai mėgsta važinėti vieni.

Išsirinkę gerą laiką, kai automobilių daugiausia (tai gali būti 8-10 valanda ryto), problemų tikrai neturėsite. Sustoti linkę vairuotai dažniausiai būna linksmi žmonės, taigi be nemokamos kelionės, didelė tikimybė, kad dar ir labai gerai praleisite laiką ir daug prisijuoksite.

Antras pinigus siurbiantis punktas – maistas. Jei jau sumanėte, kad norite prie jūros, ir laikėtės pirmo punkto – tranzavote, vakarienei jau tikrai sutaupėte. Vis tik jei restoranas jums nėra būtinas atributas, puikiausiai (o gal net dar smagiau) galite pavakarieniauti paplūdimyje stebėdami besileidžiančią saulę ir mėgaudamiesi jūros ošimu. Kartu iš maišelio traukdami duonos gabalėlį ir merkdami jį į tepamą sūrį ir užsigerdami jogurtu.

Trečias pinigus siurbiantis punktas – nakvynė. Ko gero, tai brangiausiai atsieinanti dalis. Pigiausia nakvynė gali atsieiti apie 30 litų, brangiausia - ir kelis tūkstančius. Jei pajūryje neturite jokių pažįstamų, kurie jus priimtų, o ką nors nuomotis irgi nejaučiate ypatingo įkvėpimo, ilgesniam laikui atvažiavus galite pagalvoti apie kempingą, kur atvykus su palapine reikės mokėti tik už vietą. Jei atvykote tik vienai nakčiai – galite miegoti tiesiai po žvaigždėmis, susisukę į miegmaišį, ir tikėtis, kad šią naktį nelis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!