Skelbiama, kad mergina 2012 metų spalį dalyvavo vakarėlyje Švedijos Umeo mieste, kur susipažino su trimis devyniolikmečiais. Mergina iš anksčiau pažinojo vieną iš jų.

Kaltinime teigta, jog jaunuoliai auką nusivedė į miegamąjį, kur vienas iš jų paprašė jį patenkinti oraliniu būdu, o kitas trumpam pasišalino iš kambario ir grįžo nešinas vyno buteliu.

Dienraštis „Aftonbladet“ skelbia, jog rankoje butelį laikęs jaunuolis sugalvojo: „Kodėl mums nepasinaudojus šiuo daiktu?“. Vaikinai merginą parbloškė ant lovos, praskėtė kojas ir į makštį sugrūdo vyno butelį.

Skelbiama, kad egzekuciją jaunieji švedai nutraukė merginai pradėjus kraujuoti. Vienas iš jaunuolių merginai prisakė jokiais būdais nesikreipti į policiją, tačiau ji nepakluso.

Umeo miesto teismas nusprendė, jog, nors merginos pasakojimas ir tikėtinas, ji iš tikrųjų esą galėjusi priešintis iš „kuklumo“.

Teismas teigia, jog, nepaisant istorijos autentiškumo, nėra įrodymų, įrodančių, jog vaikinų pateikta įvykių versija neteisinga.

„Merginos pasakojimas buvo detalus, nepastebėta jokių loginių neatitikimų, prieštaravimų ar pagražinimų“, - teigiama teismo nuosprendyje.

Nuosprendyje taip pat sakoma, jog mergina galėjo iš pradžių drovėtis praskėsti kojas arba tiesiog „dvejojo“, ar įsitraukti į žaidimą.

„Seksualiniais žaidimais užsiimantys žmonės vienas su kito kūnu elgiasi natūraliai, spontaniškai, neklausdami sutikimo“, - rašoma teismo dokumente.

Aukai į makštį vyno butelį kišęs jaunuolis taip pat išteisintas ir dėl kūno sužalojimo, nes teismas nenustatė, jog jo tikslas buvo merginą sužaloti.

„Aftonbladet“ skelbia, jog merginos advokatas teismo sprendimo komentuoti nepanoro.