Be vakaro prieblandoje pristatomų nuolatinių ekspozicijų ir parodų, esame parengę ir dvi temines ekskursijas, skirtas Panevėžio miesto architektūros istorijai. 17 val. gidas pakvies į veikiančią parodą „Panevėžio urbanistikos raida 1918–1940 m.“, kur fotografijose savo istorijomis prabils senieji miesto pastatai.

Norintieji pamatyti ir išgirsti, kaip amžių bėgyje keitėsi Panevėžys, kviečiami į dviračių žygį „Panevėžio tarpukario architektūra“. Kelionėje pajusite tarpukario atmosferą, klausysitės įdomių žygio vadovų pasakojimų apie senuosiuose miesto pastatuose pulsavusį gyvenimą, ten dirbusias ir kūrusias asmenybes. Netradicinio kino mėgėjams nuo 20 val. bus demonstruojami istoriniai ir pramoginiai filmai.

Pirmą kartą „Muziejų nakties“ šventėje Panevėžio miesto bendruomenės ir organizacijos, dalyvaus labdaringoje akcijoje ,,Moigių vaišės“ Jie renginio svečiams siūlys paragauti įvairiausių pyragų. Kiekvienas, norintis paskanauti pagal senuosius receptus pagamintų kepinių, turės paaukoti pinigėlių, kurie bus panaudoti Kraštotyros muziejaus želdynų ir gėlynų atnaujinimui.

Pagrindinė „Muziejų nakties 2013“ tema – muzikinė kelionė laiku. Programoje jūs apsirengsite tradiciniais kostiumais, „persikrikštysite“ senoviniais vardais ir mintimis nusikelsite į XX amžiaus pradžios Lietuvos kaimą, kur nors trumpam tapsite muzikantais: pūsite lumzdelius ar birbynes, skambinsite kanklėmis, mušite būgnus ar skrabalus, signalizuosite tabalais ar kleketais. Improvizuotos programos metu dūksite smagiame vakarėlyje, liaudiškai vadinamoje vakaruškoje, dainuosite dainas ir, tikime, smagiai praleisite laiką. Jums gros ir dainuos Panevėžio folkloro ansamblis „Raskila“. Programoje esate laukiami visi, tikintys ar norintys sau įrodyti, kad lietuviai – išties muzikali tauta.

Renginio pabaigoje naktinėtojams koncertą surengs „indie“ muzikos stiliaus grupė „Beveik mes“, o norinčius smagiai patrepsėti linksmins Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės technologinės mokyklos moksleivių grupė. Renginys nemokamas. Laukiame jūsų.