Pirma – svarbiausia. Neatsižvelgiant į išėjimo iš darbo aplinkybes, jei netrukus paliksite darbovietę, jūsų pirmoji atsakomybė yra apie tai pranešti darbdaviui. Jei nenorite, kad žinios apie jūsų išėjimą taptų sugedusiu telefonu, išeiti iš darbo būtina be pykčių.

Tuomet būtina atsisveikinti su bendradarbiais ir pranešti jiems, kad imatės naujų planų, ieškote darbo, išeinate į pensiją arba tiesiog keičiate savo gyvenimą. Tinkamiausia tai padaryti elektroniniu laišku. Galite palikti kontaktinius duomenis, kad būtų galima su jumis susisiekti.

Išėjimas iš darbo – tai dar vienas svarbus verslo sprendimas. Apdairu būtų senų tiltų nesudeginti, nes bet kada gali prireikti buvusių kolegų rekomendacijos.

Būtinai permąstykite, kaip ir ką sakyti, tam, kad jūsų išėjimas būtų sklandus ir profesionalus. Jei nežinote, ką rašyti atsisveikinimo laiške, internete apstu patarimų, kuriuos galite taikyti atsižvelgdami į aplinkybes.

Kai apie išėjimą sužino jūsų darbdavys, apie tai galima pranešti ir kolegoms. Štai keli patarimai:

- Apsikeiskite kontaktais per Facebook – jei to dar nepadarėte, dabar puiki proga.

- Atsisveikinkite elektroniniu laišku arba galite nusiųsti žinutę ir per Facebook. Nebūtina pranešti visam kolektyvui – ypač jei darbovietėje daug žmonių, galite pasakyti tik artimiausiems kolegoms.

- Žinutė turi būti trumpa ir aiški. Nebūtina rašyti ilgo traktato apie tai, kaip nekentėte darbo ir darbovietės. Nesiskelbkite, kad naujoje darbovietėje uždirbsite kalnus pinigų, net jei tai nėra tiesa. Kritikuoti ir girtis tikrai nebūtina. Juk norite progresuoti ir deramai atsisveikinti.

- Būtinai paminėkite projektus, kuriuos įgyvendinote drauge, ir tas akimirkas, kurios jums suteikė daugiausia džiaugsmo. Tai paprastas ir asmeniškas laiškas, o ne oficialus.

- Palikite kontaktinius duomenis – elektroninį paštą ar telefoną, kuriais jūsų kolegos galės susisiekti.

- Permeskite akimis internete esančius atsisveikinimo laiškus, jie patars, ką pasakyti, kai patys nesigaudote.

Jei jus atleido ar mažina etatus ir šiomis aplinkybėmis norite kolegoms pranešti apie pokyčius, galite nusiųsti dar trumpesnį laišką. Pasakykite, kad keičiate veiklos kryptį. Jei manote, kad tai dera, paprašykite pagalbos ieškant darbo, ir palikite asmeninius duomenis, kad su jumis galėtų susisiekti.

Išeinant iš darbo svarbiausia atsisveikinti trumpai ir maloniai. Nepersistenkite. Tiesiog praneškite tiems kolegoms, kuriems šis žinojimas pravers, ir palikite savo kontaktinius duomenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)